Drágám, az amerikai elnök marha nagy lett, egy korábbi meg összement – optikai illúzió hozta lázba az internet népét

2021. május 4. – 22:23

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az Egyesült Államok elnöke Joe Biden és felesége, Jill Biden meglátogatták elődeiket, a korábbi elnök Jimmy Cartert, aki már a 97. évét tapossa és az egykori First Lady Rosalynn Cartert. A találkozóról aztán készült egy olyan fotó is, ami miatt sokan vakargatják a fejüket, hogy mit is látnak.

A képen Jill Biden a fotelben ülő Jimmy Carter mellett térdel, Joe Biden pedig Rosalynn Carter mellett ereszkedett féltérdre, de mintha valami baj lenne az arányokkal, mintha Bidenék betévedtek volna egy babaházba. Jimmy Carternek pedig majdnem olyanná vált a cipője, mint a Napirajz néhány figurájának, szinte kilóg a képből. A fura fotó már körbe is futott a közösségi médiában, és mindenki találgat, hogy a mi a fene történt.

Természetesen Carterék nem mentek össze, hanem egy egyszerű optikai illúzióról van szó, amit néhány mobiltelefon kamerájával, például az iPhone 11 és 12-esekkel is elő lehet idézni.

A képet egy széles látószögű lencsével készítettek, ami a kép szélén állókat közelebb hozza, míg a középen állókat a háttérbe szorítja, mintha csak egy rajzlap közepét nyomnák be. A lencse hatását pedig csak fokozzák a rajta szereplők mozdulatai. Jimmy Carter és Jill Biden nincs egy síkban, előbbi hátradől, míg a First Lady előrehajol, Joe Biden pedig eleve nem Rosalynn Carter mellett térdel, hanem a fotele előtt. Szakértők szerint az is torzít a képen, hogy nagyon erős vakut használtak, így még kevésbe van esélyünk látni a kép valódi mélységét.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!