Béna James Bondnak érezte magát a hősszerelmes férfi, aki jetskivel kelt át a tengeren

2021. január 6. – 15:17

Másolás

Vágólapra másolva

Emlékszik még arra a skót férfire, aki egy jetskivel kelt át az Ír-tengeren, hogy lássa a barátnőjét, de a karanténszabályok megsértése miatt végül letartóztatták?

Dale McLaughlan most egy interjúban beszélt a kalandos utazás részleteiről. Hivatalos úton is megpróbált eljutni Man szigetére, ahol a barátnője él, és ahová a járvány miatt csak különleges engedéllyel léphetnek azok, akik nem helyiek.

„Esedeztem nekik, elmondtam, hogy bármit megtennék, legyen szó Covid-tesztről vagy meghosszabbított házi karanténról, de még választ sem kaptam. Szóval úgy döntöttem, hogy saját kezemben veszem az ügyet. Mindenki más bulizás vagy ivás miatt szegi meg a szabályokat, én csak azért akartam megtenni, akit szeretek” – magyarázta.

McLaughlan és Jessica csupán szeptember óta ismerik egymást. Egy kocsmában találkoztak a szigeten, utána több napot töltöttek együtt, a férfit teljesen lenyűgözte a nő. Azt mondta, élete egyik legnehezebb pillanata volt, amikor el kellett hagynia a szigetet, ahol egy ideig tetőfedőként dolgozott.

Jessicát meghatotta a gesztus, hogy McLaughlan képes volt miatta visszatérni, de fogalma sem volt arról, hogy a férfi nem hajóval érkezett, hanem egy jetskivel, miközben úszni sem tud. Minderről csak a rendőröktől értesült, először nem is akarta elhinni a sztorit. „Arra gondoltam, mi lehet bennem annyira különleges, hogy képes legyen kockára tenni az életét.” A kapcsolatuk az sem vetett véget, hogy McLaughlant kitiltották a szigetről.

„Hogyan is utasíthatnék vissza valakit, aki képes volt átkelni értem az Ír-tengeren?!”

McLaughlan bevallotta, hogy rémisztő volt az átkelés a tengeren. Korábban soha nem ült jetskin, úgy számolt, hogy 45 perces lesz az út, végül négy és fél óráig tartott. A GPS-t már az út elején elvesztette, úgy érezte magát, mint egy „bénaJames Bond”, miközben hatalmas hullámok csapkodtak körülötte, és a köd miatt az orráig sem látott. Csak Jessia miatt nem adta fel, folyton rá gondolt, mondta.

Eredetileg az volt a terve, hogy megkéri az egyik halászt, hogy csempéssze be a szigetre, de aztán meghallotta, hogy valaki egy versenyen jetskivel tette meg a távot.

5500 fontot, körülbelül 2,1 millió forintot költött a jetskire, ehhez jött még a GPS, az öltözék, illetve Jessica karácsonyi ajándéka. Miután partot ért, még 25 kilométert kellet sétálni a városig, ahol Jessica lakott. Két nappal később, december 14-én tartóztatták le a rendőrök, négy hétre börtönben került a járványügyi szabályok megszegése miatt, de karácsonyra kiengedték. (Dailymail)

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!