Négy és fél órát jetskizett, hogy lássa a barátnőjét, de letartóztatták

2020. december 15. – 11:58

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Négy hét szabadságvesztésre ítéltek egy skót férfit, aki egy jetskivel kelt át az Ír-tengeren, hogy meglátogassa a Man szigeten élő barátnőjét – írja a BBC. A 28 éves Dale McLaughlan vízi útja négy és fél órás volt, előtte sose ült még jetskin. Azt hitte, negyven perc lesz az út.

McLaughlan Isle of Withornból indult, és a 40 kilométerre lévő Ramsay-ben kötött ki. Onnan még 25 kilométert sétált Douglasba, ahol a barátnője él. A férfi még szeptemberben dolgozott tetőfedőként a szigeten, ahol két hét karantén után elment bulizni, ahol megismerte a barátnőjét.

A Man szigetre nem helyi lakosok csak különleges engedéllyel léphetnek be.

A vád szerint a barátnője azt hitte, hogy a férfi hetek óta a szigeten tartózkodott. Mikor az érkezése másnapján egy rendőr igazoltatta, a barátnő címét adta meg sajátjaként. Még aznap este elmentek két szórakozóhelyre. Végül vasárnap egy igazoltatás közben lebukott és letartóztatták.

McLaughlan ügyvédje enyhítő körülményként hozta fel, hogy a férfi depressziós volt, amiért nem láthatta a barátnőjét. Ennek ellenére az ítélet indoklása szerint tudatosan megkerülte a járványügyi határintézkedéseket, amivel veszélybe sodorta a sziget lakóit. Ezenfelül a tenger átszelése a férfi számára is kockázatos volt.

A hatóságok nyomozást indítottak, de arra jutottak, hogy az eset nem járt fertőzéssel.

Kattintson ide a legfrissebb hírekért!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!