A látogató tömegek miatt elfáradt a nemrég megnyílt törökbálinti Meseerdő

A látogató tömegek miatt elfáradt a nemrég megnyílt törökbálinti Meseerdő
Fotó: Barnóczki Brigitta / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Érdekes levelet kaptunk Elek Sándor törökbálinti polgármestertől, aki leírja, hogy a törökbálinti Meseerdőről írt, január végi tesztcikkünk – miközben a méltatásért természetesen hálás az önkormányzat – olyan mértékű látogatottságot okozott a település érintett részén, hogy a lakók nyugalma és a közlekedés rendje megbomlott.

A polgármester szerint a novemberi nyitástól január végéig csak a településen élők használták az ösvényt, ami nem jelentett megterhelést a városrésznek, a cikk megjelenésétől kezdve azonban hétvégén több száz autó érkezik a helyszínre, amit csak helyszíni forgalomirányítókkal tudnak kezelni.

Mivel a Városőrség és a Közterület-felügyelet kisvárosra méretezett személyi állománya nem alkalmas az állandó hétvégi jelenlét biztosítására, az önkormányzatnak időre van szüksége a közlekedési helyzet rendezéséhez. A játékok is napi max. 50-100 látogatóra készültek (az előzetes felmérések alapján), a valóságban realizálódó több száz ember már akkora terhelést jelent, hogy az önkormányzatnak módosításokat kell eszközölni a helyszínen. Ezért a következő közleményt adták ki:

A Meseerdő pihen

A Törökbálinton decemberben átadott Meseerdő nem várt sikert aratott a gyermekek és szülők körében egyaránt. Az elmúlt hónapokban tömegek érkeztek a városba, és ez nem kis kihívás jelentett a környéken lakók és az önkormányzat számára is.

Manófalva farönkből faragott házikói, a Tündérlakán bújócskázó tündérek és a fából faragott állatok elfáradtak, Elek Sándor polgármester tájékoztatása szerint pihenni mennek. Az erdei manók, a fából faragott állatok és a játékok komolyabb felújításon esnek majd át, így a pihenőidőszak végével feltöltődve várják majd ismét a látogatókat.

A manóösvény könnyebb megközelíthetősége érdekében a környék közlekedési rendjében is változásokat tervez az önkormányzat. Elsősorban az ott lakók nyugalmának, de természetesen a látogatók kényelmének érdekében is. Az újranyitás időpontjáról az önkormányzat hamarosan tájékoztatni fogja az érdeklődőket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!