A nézőkhöz közel csúszott ki egy autó a Zemplén Rallyn, a szervezők szerint szabályos volt az eset

2024. október 28. – 04:55

Másolás

Vágólapra másolva

A hétvégén rendezték a Zemplén Rallyt, amelyen egy veszélyes baleset is történt a nézőkhöz közel. Az egyik mádi egyenes végén Német Gábor és Németh Gergely egy balos kanyarban csúszott neki a partfalnak, majd az autójuk az út másik oldalán kötött ki. A szervezők szerint az autót végül visszatették a pályára, és a páros folytatni tudta a versenyt, melyet végül az összetett értékelés nyolcadik helyén zártak.

Az esetről készült felvételeken az látszott, hogy a nézők a kanyarhoz rendkívül közel álltak, így akár súlyosabb baleset is történhetett volna. A Telex kérdésére azonban a szervezők azt írták, hogy a nézők ennél az esetnél is a veszélyes helyeket megjelölő kordonszalag mögött, szabályos helyen tartózkodtak.

„Az FIA előírása szerint, ha az úttesttől magasabban állnak, akkor közel is lehetnek az úthoz. Az esetről készült nézői kamerafelvételből ugyan nem látszik, de itt legalább háromméteres partfal tetején helyezkedtek el. Általánosságban elmondható, hogy az egész verseny során a közönség fegyelmezetten, a rendezők, a biztonsági személyzet és a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársainak utasításait betartva tekintette meg a HUMDA Országos Rally Bajnokság szezonzáróját” – írta válaszában Marosréti Ervin, a Zemplén Rally sajtó- és médiafelelőse.

Fotó: Országos Rally Bajnokság 2024
Fotó: Országos Rally Bajnokság 2024
Fotó: Országos Rally Bajnokság
Fotó: Országos Rally Bajnokság

A verseny egyébként Velenczei Ádám és Bán Viktor győzelmével zárult.

A raliversenyek szabályozásával, a balesetek esetén felmerülő felelősség kérdésével abban korábbi cikkünkben foglalkoztunk részletesen, amikor az Esztergom-Nyerges Rallyn történt balesetben több ember is életét vesztette.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!