Lezárhatják a magyar szektort a hollandok elleni focimeccsen a szurkolók rasszista bekiabálásai miatt

2024. október 25. – 22:33

Lezárhatják a magyar szektort a hollandok elleni focimeccsen a szurkolók rasszista bekiabálásai miatt
Magyar szurkolók a labdarúgó Nemzetek Ligája A divíziójának 3. csoportjában játszott Bosznia-Hercegovina – Magyarország mérkőzésen Zenicában 2024. október 14-én – Fotó: Illyés Tibor / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Fegyelmi eljárást indított az UEFA a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) ellen a magyar szurkolók rasszista bekiabálásai miatt. A fegyelmi döntésig nem értékesítenek jegyeket a hollandok elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésre, áll az MLSZ közleményében.

Az UEFA arról tájékoztatta pénteken a magyar szövetséget, hogy sürgősségi eljárásban bírálják el a bosznia-hercegovinai Nemzetek Ligája-mérkőzésen történteket. Ha a fegyelmi testület bizonyítottnak találja a rasszista bekiabálásokat, akkor életbe lép a korábban felfüggesztett szankció, és a válogatott következő idegenbeli mérkőzésére nem adhatnak el jegyeket a magyar vendégszektorba.

Az UEFA jogerős döntéséig az MLSZ nem indítja el a jegyértékesítést a november 16-i Hollandia–Magyarország Nemzetek Ligája-mérkőzés vendégszektoraiba, írják. Azt javasolják a hollandiai utazást tervező szurkolóknak, hogy várjanak a szállás- és jegyfoglalásokkal. „A szövetség az UEFA hivatalos értesítésének kézhezvételét követően azonnal tájékoztatja a közvéleményt a döntés tartalmáról.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!