Lipcsében is győzött a Liverpool, a Barcelona kiütötte a Bayernt a BL-ben

2024. október 23. – 22:58

Lipcsében is győzött a Liverpool, a Barcelona kiütötte a Bayernt a BL-ben
Darwin Nunez győztes találatát ünneplik a liverpooli játékosok – Fotó: Hendrik Schmidt / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

A Bajnokok Ligája harmadik fordulójának szerdai játéknapján Szoboszlai Dominik visszatért korábbi sikerei helyszínére, Lipcsébe. A német csapatban Gulácsi Péter állt a kapuban, Willi Orbán a védelem közepén. Ahogy írtuk, 18 éve fordult elő legutóbb, hogy mindkét oldalon legyen magyar játékos.

A nyolcadik percben Szoboszlai bokáját csúnyán megrúgta Lukeba, amiért rögtön kapott egy sárga lapot. A Lipcse volt aktívabb az elején, Haidara lövését vetődve hárította Kelleher, amikor az ír kapus röviden mentett fejjel, akkor Sesko centikkel lőtt mellé. Openda nagy gólt lőtt 17 méterről, de lesről.

A 27. percben aztán az angolok előnybe kerültek. Lehet, hogy Szalah fejese is bement volna, Darwin Nunez azonban fél méterről bebiztosította a találatot. Gulácsi két bravúrja kellett ahhoz, hogy ne legyen nagyobb a Lipcse hátránya az első játékrészben, előbb Nunez, majd van Dijk bólintásánál szedte ki a labdát a léc alól.

A fordulás után Gakpo kísérleténél megint a magyar kapus volt a helyén, akkor lábbal lépett közbe. Szoboszlai lekészítése után – sarokkal tette le – Mac Allister a kapufát találta, és ha közel is állt a második gólhoz a vendégcsapat, a 72. percben Kellehernek kellett kétszer egymás után nagyot védenie, hogy egyáltalán megmaradjon az előnyük. A folytatás unalmasra sikeredett, a Liverpool már tartalékolt az Arsenal elleni hétvégi rangadóra.

A Liverpool ezzel az egygólos sikerrel a 36-os tabella második helyén áll a szintén angol Aston Villa mögött. A teljes tabellát itt lehet böngészni. A Pool két hét múlva a Leverkusent fogadja, aztán november végén a Real Madridot, vagyis két komoly rangadó vár rájuk. A Red Bull csoport másik klubja, a Salzburg is pont nélküli három kör után, így a 30. hely felett állnak. Mivel körülbelül tíz pontra lesz szükség a továbbjutáshoz, bajba kerülhetnek mindketten, ha nem nyernek legalább háromszor a folytatásban.

A Barcelona a Bayern Münchent fogadta, és Raphinha az első félidőt az első valamint az utolsó percében lőtt góljával foglalta keretbe. Előbb teljesen egyedül vezette a labdát Neuerre, és miután elfektette a kapust, az üres kapuba gurított. A második gólja egy roppant egyszerű támadás volt, Casado 60 méteres keresztlabdája után a tizenhatos sarkáról lőtte ki a kapu jobb oldalát. Eközben Harry Kane egyenlített egy beadás után, Lewandowski pedig egy vitatott gólt ért el, de a VAR nem látott szabálytalanságot, amikor a koreai védő, Kimet meglökték.

Az 57. percben Rapfinha belőtte a harmadik gólját, most gyönyörű átvétel után, két védővel a nyakán ballal bombázott a kapuba, Neuer repült a bal alsó felé, de esélytelenül. A századik meccsén örökre emlékezetes teljesítményt nyújtott a 27 éves brazil csatár. Pár perccel később négy helyen változtatta meg csapatát a Bayern edzője, Vincent Kompany, de ez sem hozta meg a jobb játékot. A Bayern mindössze a 23. helyen áll.

A harmadik német csapat, a Leverkusen sem tudott nyerni, noha Wirtz góljával vezetést szerzett, de a Brest egy pontos távoli lövéssel egyenlített. (Kedden a Real 5-2-vel küldte haza a Dortmundot.)

A nap egyik nagy meglepetése a Lille sikere volt, mert a Real Madrid után az Atléticót is megverte, Simeone csapatát ráadásul idegenben úgy, hogy a hetedik percben hátrányba került. A Manchester City átgázolt a Spartán – Haaland sarkazása volt a legszebb találat –, az Inter a 93. percben lőtte be a győztes gólt Svájcban.

  • Brest – Leverkusen 1–1
  • Atalanta – Celtic 0–0
  • Atletico Madrid – Lille 1–3
  • Benfica – Feyenoord 1–3
  • Manchester City – Sparta Praha 5–0
  • Young Boys – Internazionale 0–1
  • Barcelona – Bayern München 4–1
  • Salzburg – Dinamo Zagreb 0–2
  • Leipzig – Liverpool 0–1

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!