0–2-ről 5–2-re verte a Real Madrid a Dortmundot, az Aston Villa vezeti a BL-tabellát

2024. október 22. – 23:04

0–2-ről 5–2-re verte a Real Madrid a Dortmundot, az Aston Villa vezeti a BL-tabellát
Vinicius ünnepel a Bernabeu stadionban – Fotó: Susana Vera / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

A Bajnokok Ligája harmadik fordulójában az eddig élen álló Borussia Dortmund a Real Madrid vendége volt, és egy szinte tökéletes első félidőt produkált, amivel kétgólos előnybe került. Akkor úgy látszott, sikerül a visszavágás a júniusban elveszített BL-döntőért. A németek Lucas Vazquez bizonytalanságait remekül használták ki, előbb Malen a 30. percben, majd Gittens négy perc múlva megduplázta az előnyt. A Real válaszul egy támadásból kétszer találta el a felső lécet, előbb Rodrygo majd Bellingham, de 45 perc alatt nem szereztek gólt.

A fordulás után sem játszott igazán jól a Real, aztán tíz perc elteltével fokozatosan átvette a játék irányítását, aminek meg is lett az eredménye. A 60. percen Mbappé beadása után Rüdiger öt méterről a kapuba bólintott, lemaradtak róla a védők. Hamarosan Mbappé elől a menteni igyekvő védők Vinicius elé sodorták a labdát, akinek nem volt nehéz dolga a kapuba továbbítania. Olyan gyorsan szereztek két gólt a spanyolok, amilyen gyorsan hátrányba kerültek.

A 82. percben Brandt belőhette volna a vendégcsapat harmadik gólját, de Courtois lábaiban elakadt a labda. Az ellentámadásból Lucas Vazquez középre akadt adni, Brandtról visszapattant elé a labda – pontosabb kényszerítő nem is lehetett volna –, tolt rajta egyet, és az ötös sarkáról kilőtte a jobb felsőt. Két perc sem telt el, Bellingham megakasztott egy támadást, Vinicius felgyorsított, és 18 méterről a bal alsóba csavarta a labdát. A végeredményt is a brazil szélső állította be, megint rávitte a védőkre a labdát, de most közelebbről rúgta a kapuba, így lett 5-2.

A Dortmund ezzel a vereséggel elveszítette a vezető helyét, a Real a tizenegyedik. Carlo Ancelotti csapata azzal a Milannal találkozik két hét múlva Madridban, amelyik megszerezte első győzelmét, miután a tíz emberre fogyatkozó Bruges-t 3-1-re verte meg. A holland Reijnders volt a meccs embere két góljával, és a kiállítást is ő harcolta ki.

A tabellát az Aston Villa vezeti, amelyik a második félidőben tíz perc alatt két gólt rúgott a Bolognának, és egyet sem kapott. Az angolok kapuját az eddigi három forduló alatt egyetlen csapat sem tudta bevenni, pedig már játszottak a Bayern Münchennel is. A Villa a Bruges vendége lesz november elején. A 2-0 volt a játéknap slágereredménye, a Sporting és a Girona is ilyen arányban nyert.

A Juventus a 92. percben kapott egy gólt a Stuttgarttól, amelyik addig is jobban játszott. Undav bombáját videózás után vették el a 48. percben, a németek büntetőt hibáztak a hajrában, de Touré lecsapott egy labdára, és a kapuba jobb oldalába bombázott kilenc méterről. A PSG meglepetésre 1-1-re végzett hazai pályán a PSV Eindhovennel szemben, így a 17. helyen áll. A teljes tabella itt megnézhető.

Eredmények:

Aston Villa – Bologna 2–0
Monaco – Crvena Zvezda 5–1
Milan – Bruges 3–1
Arsenal – Sahtar 1–0
Girona – Slovan 2–0
Real Madrid – Dortmund 5–2
Juventus – Stuttgart 0–1
PSG – PSV 1–1
Sturm Graz – Sporting 0–2

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!