Hosszabbítás után bukta el a női NBA döntőjét Juhász Dorka csapata

2024. október 21. – 08:47

Másolás

Vágólapra másolva

A New York Liberty lett az észak-amerikai női profi kosárlabdaliga (WNBA) új bajnoka, miután a nagydöntő ötödik meccsén, hosszabbítás után 67-62-re legyőzték a Minnesota Lynx csapatát. A Liberty összesítésben 3-2-re nyerte meg a párharcot – írta az ESPN. A Minnesota magyar válogatott játékosa, Juhász Dorka egy asszisztot és egy lepattantót szerzett a vasárnap esti mérkőzésen.

A New York-i csapat ezzel története első WNBA-bajnoki címét szerzete. Korábban öt döntőt is elbuktak, a legutóbbit tavaly, amikor 3-1-re kikaptak a Las Vegas Acestől. A mostani döntő utolsó meccsét sem kezdte jól a Liberty, a második negyedben 12 ponttal is vezetett a Lynx, a nagyszünetben pedig 9 pont volt a minnesotaiak előnye. A harmadik negyedben viszont ledolgozta hátrányát a Liberty, sőt még a vezetést is átvették egy időre. A negyedik negyed utolsó percében viszont a Minnesotánál volt az előny, de öt másodperccel a vége előtt a hazaiak büntetőzhettek, és Breonna Stewart két kosarával hosszabbításra mentették a döntőt (60-60).

A hosszabbításban a Liberty pontosabbá vált, míg a Lynx csupán két pontra volt képes, így a New York-i csapat 67-62-es sikert aratott, és története első bajnoki címét gyűjtötte be. A négyszeres bajnok Lynx 2017 óta először döntőzött a WNBA-ben – írta a Nemzeti Sport.

A New York-i találkozón a magyar válogatott játékos, Juhász Dorka kilenc percet töltött a parketten, pontot nem szerezett, viszont adott egy gólpasszt, leszedett egy lepattanót, és egy dobást blokkolt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!