Michelisz az élről várja a szezonzárót a TCR World Tourban, címet védhet

2024. október 20. – 08:52

Másolás

Vágólapra másolva

A szombati futamon megszerzett hetedik helye után a vasárnapi futamon nyolcadik helyet ért el Micheliszt Norbert a TCR World Tourban, ezzel továbbra is vezeti a bajnoki összetettet a szezonzáró előtt, ám az előnye jelentősen megcsappant, 25 pont helyett már csak 10-et őriz Makaó előtt.

A kínai Csocsuban rendezett második futamon nem jól kapta el a rajtot, a hatodik helyről hamar visszaesett a tizedik pozícióba, innen kellett visszakapaszkodnia, ami részben a csapattárs Mikel Azcona segítségével (pozícióátengedésével) nagyjából sikerült is.

A bajnoki pontversenyben Micheliszre veszélyes riválisok viszont mind a magyar pilóta előtt végeztek, így az utolsó versenyhétvége előtt megcsappant a címvédő Michelisz előnye. A futamot a hazai közönség előtt versenyző Ma Csing-hua nyerte, miután óriási csatában a hajrában meg tudta előzni Néstor Girolamit. A dobogó harmadik helyét Yann Ehrlacher szerezte meg, ő és csapattársa, Santiago Urrutia az utolsó métereken mentek el az addig harmadik Esteban Guerrieri előtt, aki így csak ötödik lett. Ez fontos fejlemény volt Michelisz szempontjából, hiszen az argentin rivális így valamivel kisebb mértékben közeledett hozzá. Guerrieri mögött Marco Butti és Rob Huff értek célba, majd Michelisz jött a nyolcadik helyen.

Ami a bajnoki pontversenyt illeti, a november 14-17-i makaói szezonzáró előtt továbbra is Michelisz vezet, 274 pontot szerzett eddig, előnye viszont 10 pontra csökkent, Esteban Guerrieri 264-gyel követi. A harmadik helyen Thed Björk (255), a negyediken Yann Ehrlacher (251) jönnek, az ötödik helyen álló Mikel Azcona (247) Michelisz csapattársaként alighanem a magyar pilóta bajnoki esélyeit segíti majd a világ egyik legnehezebb, utcai versenypályáján.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!