Michelisz 7. a hatalmas Kínai esőben, Makaóra marad a bajnokavatás

2024. október 19. – 08:55

Másolás

Vágólapra másolva

Matematikai esélye volt arra Michelisz Norbertnek, a TCR World Tour címvédőjének, hogy akár már a mostani hétvégén, Kínában bebiztosítsa az újabb bajnoki címét, ám a nem túl jól sikerült időmérő után ez némileg távol került tőle. A bajnoki pontversenyt vezető magyar pilóta ötödik lett az időmérőn, így az első, szombaton rendezett futamot is az ötödik helyről kezdhette meg Csucso versenypályáján.

A rajt előtt már szemerkélt az eső, a csúszós körülmények elsősorban a helyi, kínai pilótáknak okoztak gondot, több megfordulás, ütközés, kicsúszás miatt két biztonsági autós szakaszra is szükség volt, ezért a 18 körös futam majdnem fele nem valódi versenykörülmények között zajlott.

A futam második felére felerősödött az eső, ezért Marco Butti úgy döntött, hogy a második biztonsági autós szakasz alatt esőgumikra vált. A kockáztatása végül bejött, az utolsó körökre leszakadó hatalmas esőben sorra tudta előzgetni a riválisait, köztük Micheliszt is, aki végül a hetedik helyen ért célba. A futamot Michelisz csapattársa, Mikel Azcona nyerte, és mivel több bajnoki esélyes is Michelisz előtt ért célba, az eddigieknél szorosabb lett a bajnoki pontverseny. A futamgyőztes Azcona mögött a pontverseny második és harmadik helyén (a leintéshez képest fordított sorrendben) álló Esteban Geierrieri és Thed Björk állhattak még dobogóra.

A TCR World Tourt három futammal (és egy időmérővel) a szezon vége előtt Michelisz Norbert vezeti 262 ponttal, mögötte Thed Björk (247), Esteban Guerrieri (246), Mikel Azcona (237) és Yann Ehrlacher (229) a sorrend.

A második kínai futamot magyar idő szerint vasárnap reggel 8-kor rendezik, a szezon pedig november 14-17 között, a legendás makaói versenypályán zárul majd. A TCR World Tour futamait a Sport TV-n lehet követni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!