A bírókra támadtak az olasz pólósok a magyarok elleni botrányos olimpiai negyeddöntő után

2024. október 18. – 09:50

Másolás

Vágólapra másolva

Féléves eltiltással és 50 ezer dolláros pénzbírsággal büntette a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség (World Aquatics) az olasz férfi vízilabda-válogatottat a magyarok elleni olimpiai negyeddöntőt követő botrányok miatt – írja a vlv.hu.

Az ominózus meccsen az olaszoktól egy vitatott helyzetben nemcsak egy gólt vettek el a bírók, de piros lapos, négyperces kiállítással is büntették őket, a magyarok pedig ötméterest dobhattak. A meccs végül döntetlenre végződött, ötméteresek döntöttek, itt a magyar válogatott kerekedett felül, köszönhetően többek között Vogel Soma elképesztő kapusteljesítményének.

A vlv.hu azt írja, a magyarok elleni meccs után az olaszok a parkolóban megtámadták a játékvezetőket akiknek vissza kellett menekülniük az uszoda épületébe. Ezután meg is óvták a meccset, amit azonban elutasítottak.

A következő, spanyolok elleni meccsen az ötödik helyért játszhatott az olasz válogatott. A meccs előtt a válogatott tagjai tüntető jelleggel a bíróknak háttal hallgatták végig az olasz himnuszt, Alessandro Campagna, az olasz szövetségi kapitány pedig rögtön a mérkőzés elején időt kért, hogy a közönség és csapattársai megtapsolhassák Condemit, akit szerintük szabálytalanul állítottak ki a magyarok elleni meccsen és ennek vereségükben is szerepe volt. A ráúszásra éppen Condemit – állították oda. A spanyolok nem is indultak el labdára, Condemi pedig ezt követően kiült a kispadra, és felöltözött, nem is játszott már egy másodpercet sem. Az ötödik helyért játszott meccsen végül kikaptak a spanyoloktól, így az olasz férfi vízilabda-válogatott a hetedik helyen végzett az idei olimpián.

Az olasz szövetség honlapján jelezte, nem fellebbez a felfüggesztés ellen, ugyanakkor bízik abban, hogy a jövőben megfelelően technikákat alkalmaznak majd arra, hogy hasonló tévedés ne fordulhasson elő. A felfüggesztés csütörtöktől lépett életbe, és azt jelenti, hogy az olasz válogatott nem indulhat a világkupában, amelynek divíziós I-es tornáját Újvidéken rendezik, ezen többek között a magyar válogatott is részt vesz.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!