A bíróknak háttal hallgatta a himnuszt az olasz pólóválogatott, aztán a játékot is bojkottálták

2024. augusztus 9. – 15:16

A bíróknak háttal hallgatta a himnuszt az olasz pólóválogatott, aztán a játékot is bojkottálták
Fotó: Ueslei Marcelino / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

Szerdán drámai küzdelemmel verte a magyar férfi pólóválogatott az olaszokat, amivel bejutottak az olimpiai elődöntőbe. A meccsen az olaszoktól egy vitatott helyzetben nemcsak egy gólt vettek el a bírók, de piros lapos, négyperces kiállítással is büntették őket, a magyarok pedig ötméterest dobhattak. A meccs végül döntetlenre végződött, ötméteresek döntöttek, itt a magyar válogatott kerekedett felül, köszönhetően többek között Vogel Soma elképesztő kapusteljesítményének.

A kiállításhoz és büntetőhöz vezető, az aktuális eredményre is hatással lévő szituációt – amelyben Francesco Condemi lövés közben kézzel eltalálta Jansik arcát, ezzel vérző sérülést okozva – nemcsak az olasz kapitány, Alessandro Campagna bírálta hevesen a helyszínen, de később az olasz sajtó is. Az olasz küldöttség végül ugyan megóvta a bírói döntést a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetségnél, de kérelmüket elutasították, így a magyar csapat ma este elődöntőt játszik a horvátok ellen.

Az olaszok az ötödik helyért játszottak ma a spanyol válogatott ellen, a dolgot azonban nem hagyták annyiban. A mérkőzés előtt tüntető jelleggel a bíróknak háttal hallgatták végig az olasz himnuszt, Campagna pedig rögtön a mérkőzés elején időt kért, hogy a közönség és csapattársai megtapsolhassák Condemit, az ügy sértettjét. Ezután a meccs első négy percét direkt egy játékossal kevesebben játszották, sőt, gyakorlatilag nem játszottak, be is kaptak három gólt a spanyoloktól.

A meccset így végül Spanyolország nyerte 11-9-re. Az olaszok szombaton este játszhatnak a hetedik helyért a görög–ausztrál meccs vesztesével.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!