Milliós büntetést kapott a Fradi az UEFA-tól a szurkolói miatt

2024. október 17. – 08:42

Másolás

Vágólapra másolva

Közel 25 millió forint értékű büntetést kapott a Ferencváros a szurkolói viselkedése miatt az UEFA-tól, írja a 24.hu. A Fradi szeptember végén Belgiumban szenvedett 2-1-es vereséget az Anderlechttől; az UEFA szerint a brüsszeli Európa-liga-mérkőzésen a szurkolók helytelenül viselkedtek, pirotechnikai eszközöket használtak, tárgyakat dobáltak a pályára, és rongáltak is a stadionban.

A nem részletezett helytelen magatartás miatt 3,6 millió forintnyi, károkozás miatt pedig további 4,2 millió forintnyi büntetést rótt ki az UEFA a Fradira, amelynek 30 napon belül fel kell vennie a kapcsolatot az Anderlechttel négy szék és egy vécé megjavítása miatt.

A legsúlyosabb büntetést pirotechnika miatt kapta a klub, ezért 16 milliót kell fizetnie a fővárosi klubnak, ezenkívül egy idegenbeli meccsre nem mehetnek a szurkolóik, igaz, ezt két évre felfüggesztették.

A Fradi az Anderlecht után a Tottenhamtől is kikapott az Európa-ligában, ezúttal hazai pályán. A magyar bajnok a következő nemzetközi kupamérkőzését október 24-én a francia Nice ellen játssza a Groupama Arénában.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!