Gera Zoltán lesz a Kecskemét új vezetőedzője

2024. október 16. – 14:06

Másolás

Vágólapra másolva

Gera Zoltán váltja Szabó Istvánt a kecskeméti fociklub vezetőedzőjeként. A Magyar Nemzet információi szerint Gera elődje munkájára épít majd, amit az is igazol, hogy az edzőváltást leszámítva nem lesz változás a KTE szakmai stábjában. De az NB I.-es fociklub nem hozta nyilvánosságra, hogy milyen hosszan tervez az új vezetőedzővel.

„Hatalmas várakozással és örömmel érkeztem, egyben óriási megtiszteltetés számomra, hogy itt lehetek. A Kecskemét szépen építkezett az utóbbi években, jól ismerem a klub körül dolgozó embereket, vezetőket, hiszen az utánpótlás-válogatott edzőjeként sokat jártam ide. Meg kell említenem természetesen Szabó Istvánt is, akit magam is nagyon elismerek, remek munkát végzett itt az utóbbi években”

– kezdte székfoglaló beszédét Gera Zoltán. A kecskeméti fociklub honlapján elérhető beszédjében az FTC korábbi játékosa azt mondta, tele van tettvággyal, és a legfontosabb, hogy a csapat minél jobban szerepeljen. Gera hozzátette, a játékosokat és a keretet alkalmasnak tartja arra, hogy elérjék céljaikat, és hatékonyan tudjanak együtt dolgozni.

Gera szerint „nagyon szimpatikus az a filozófia, amit a Kecskemét képvisel, és amilyen pozíciót betölt a magyar labdarúgásban.” Gera azt mondta, örül, hogy lesz lehetősége fiatal játékosokkal dolgozni Kecskeméten is.

A fociklub honlapján azt írták, hogy a KTE szakmai stábjában nem lesz változás, asszisztens edzőként Kerekes Barna, kapusedzőként Trepák Attila, erőnléti edzőként pedig Buzási Péter segíti Gera Zoltán munkáját. Gera még februárban távozott a magyar U21-es labdarúgó-válogatott szövetségi edzői posztjáról, és az NB II.-ben szereplő Vasas FC vezetőedzője lett.

Szabó Istvánt, a KTE korábbi vezetőedzőjét kedden rúgták ki. Bár Szabó irányítása alatt jutott fel a csapat ismét az élvonalba, az idei szezont pocsékul kezdte a klub: kilenc meccs után öt ponttal a tabella utolsó helyén áll a KTE.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!