Felfüggesztették a sportszerűtlen magyar teqballost, aki bohócozott és románozott a kiesésük után

2024. október 8. – 06:43

Másolás

Vágólapra másolva

A Nemzetközi Teqball Szövetség (FITEQ) az Etikai és Fegyelmi Bizottság végleges döntéséig felfüggesztette Kota Gabriellát a FITEQ által szervezett és ellenőrzött versenyeken való részvételtől – írta a Hvg.hu.

A magyar teqballos október 3-án a Teqball World Series budapesti tornáján rendezett botrányt, miután kiesett a vegyes páros elődöntőjében. Kota szerint a meccs döntő pontja szabálytalan, úgynevezett „csusza” volt, amit újra kellett volna játszani. A romániai játékvezető azonban a lengyel párosnak adta a pontot, amit a Rába ETO Győr SE teqballosa nem tudott elfogadni. Kota inzultálta és szidalmazta a bírót, „Kibaszott bohócok vagytok, bazmeg!” – mondta. Később pedig azt írta ki az Instagramjára, hogy „Utálunk szar Románia”. A feszült meccs utáni jelenet 10:25:20-tól látható ezen a videón:

Mivel a szövetség illetékesei is kiszúrták a közösségi médiás posztját, ezért kizárták őt a női páros versenyből, ahol a szám egyik esélyeseként indult volna Ács Krisztinával párban. Kota 600 dolláros pénzdíját és a versenyen szerzett világranglistapontjait is elvették.

A FITEQ minél hamarabb szeretne pontot tenni az ügy végére, ugyanis közeledik a világbajnokság, Kota pedig két számban, női és vegyes párosban is kvalifikálta magát. A HVG szerint a magyar versenyző precedens értékű eltiltásra számíthat. A szövetség közleménye szerint az Etikai és Fegyelmi Bizottság végleges döntését heteken belül közzéteszik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!