Kerkez, Horváth és Nego is megsérült, kikerültek a válogatott keretéből

2024. október 7. – 11:04

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Sérülés miatt Kerkez Milos és Horváth Krisztofer sem csatlakozik a magyar futballválogatott keretéhez, helyettük Schön Szabolcsot és ifj. Dárdai Pált hívta be Marco Rossi szövetségi kapitány – írta az MTI.

AZ MLSZ hétfő délelőtti beszámolója szerint az angol élvonalbeli Bournemouth játékosát, Kerkez Milost és az Újpest futballistáját, Horváth Krisztofert is sérülés hátráltatja.

Az angol harmadosztályú Bolton Wanderersben szereplő Schön eddig nyolcszor szerepelt a magyar válogatottban, legutóbb 2021 nyarán. A következő évben többször is kerettag volt, de a meccseken nem kapott lehetőséget, tavaly és idén viszont már nem számított rá Marco Rossi szövetségi kapitány. A német másodosztályú Herthában játszó ifj. Dárdai Pál eddig egyszer lépett pályára a válogatottban, 2022 novemberében.

Hétfő délutén az MLSZ azt közölte, hogy Nego Loic, a Le Havre hátvédje is megsérült, így ő se csatlakozik a válogatott kerethez. Helyette a Diósgyőr védőjét, a korábbi U21-es válogatott Gera Dánielt hívta be Rossi.

A magyar válogatott játékosai hétfőn találkoznak Telkiben, és kezdik meg a felkészülést a következő két Nemzetek Ligája-mérkőzésre. Péntek este a hollandokkal játszanak a Puskás Arénában, három nappal később pedig a bosnyák válogatott lesz az ellenfelük idegenben. A magyar válogatott két mérkőzés után 1 ponttal a csoportja utolsó helyén áll az A divízióban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!