Szalai Ádám bekerülhet Rossi stábjába, Gulácsi Péter nincs a válogatott keretben

2024. október 1. – 13:19

Másolás

Vágólapra másolva

A magyar labdarúgó-válogatott a jövő pénteken Hollandiával, négy nappal később Boszniával játszik a Nemzetek Ligája A divíziójában. A szövetségi kapitány, Marco Rossi keretet hirdetett kedden délután. Van egy hiányzó, Gulácsi Péter, és van egy új érkező, Szűcs Kornél.

„Gulácsi maga kérte, hogy tekintsük el az utolsó négy meccstől, nemcsak az októberi, hanem a novemberi meccseken sem lesz velünk. Túl van egy súlyos sérülésen, és azt szeretnénk, hogy elkerüljön egy újabb sérülést. Biztosított arról minket, hogy szükség esetén, vészhelyzetben tud jönni” – indokolta meg Gulácsi hiányzását a szakember.

Rossi beszámolt arról is, hogy az egyik segítője, Laczkó Zsolt már nincs a válogatott mellett, mert a Honvéd vezetőedzője lett. A korábbi csapatkapitány, Szalai Ádám viszont csatlakozhat.

„Értékeljük a lehetőségeket, amint megszületik az egyezség, bejelentjük. Nagy esély van arra, hogy segíteni fog bennünket” – mondta a stábja változásáról. Szalai és Rossi az MTK pénteki bajnokiját már egymás mellől nézte a helyszínen.

Szűcs a Plymouth-ban rendszeresen játszik, ezért előfordulhat, hogy kipróbálja őt a védelemben a kapitány. Szűcs a Diósgyőrben nevelkedett, onnan a Kecskemét érintésével szerződött az angol másodosztályba.

Sallai Rolandot ugyan lecserélték a Galatasaray hétvégi bajnokiján egy félidő után, Rossi beszélt vele, és azt mondta neki, hogy nincs komoly problémája, így a játéka tervezhető.

A bosnyákok elleni lesz a kulcsmeccs, mert egy győzelemmel nagy lépést lehetne tenni a bentmaradás felé. A bennmaradás pedig magával hozná, hogy a világbajnoki pótselejtezőre is kapna egy esélyt a magyar csapat, ha nem sikerül a közvetlen kijutás, vagy a selejtező csoport második helyének megszerzése.

  • Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencváros), Szappanos Péter (Al Fateh), Tóth Balázs (Blackburn Rovers)
  • Védők: Balogh Botond (Parma), Botka Endre (Ferencváros), Dárdai Márton (Hertha BSC), Fiola Attila (Újpest), Orbán Willi (RB Leipzig), Szűcs Kornél (Plymouth Argyle)
  • Középpályások: Bolla Bendegúz (Rapid Wien), Kata Mihály (MTK Budapest), Kerkez Milos (Bournemouth), Nagy Ádám (Spezia Calcio), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia), Nego Loic (Le Havre), Nikitscher Tamás (Kecskemét), Schäfer András (Union Berlin)
  • Támadók: Ádám Martin (Asztérasz Tripolisz), Csoboth Kevin (FC St. Gallen), Gazdag Dániel (Philadelphia Union), Horváth Krisztofer (Újpest), Sallai Roland (Galatasaray) Szoboszlai Dominik (Liverpool), Varga Barnabás (Ferencváros)

A csoport állása: 1. Németország 4 pont, 2. Hollandia 4, 3. Bosznia 1, 4. Magyarország 1.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!