Kubatov beszólása óta harmadszor verte meg a Paks a Fradit

2024. október 6. – 19:55

Kubatov beszólása óta harmadszor verte meg a Paks a Fradit
Bognár György, a paksiak vezetőedzője – Fotó: Kovács Tamás / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

A májusi kupadöntő után a magyar bajnokságban találkozott ismét az akkor hosszabbításban győztes Paks és a magyar bajnok Ferencváros. A Paks hazai pályán 3-1-re győzött.

Ezt a találkozót pikánssá teszi a Fradi-elnök Kubatov Gábor tavaly szeptemberi nyilatkozata, amikor a paksi edző, Bognár György nevét ugyan nem mondta ki, de félreérthetetlenül utalt rá.

Íme a nyilatkozat: „Mindent elmond, hogy az lett az év edzője, aki egy vidéki csapatnál kivette a pénzt a széfből, bement a kaszinóba, feltette a pirosra, és a fekete jött ki. És most vezetőedző. Ez morális kérdés.”

Bognár a tavaly decemberi 3-2-es győzelemmel és egy félmondattal üzent vissza, hogy magyar edzővel került a tabella élére a csapat. Az ominózus Kubatov-nyilatkozat óta egyébként három győzelem és egy vereség az edző mérlege a légiósokkal teletűzdelt Fradival szemben. A Paksban évek óta csak magyarok játszhatnak.

A harmadik sikert vasárnap este könyvelhette el Bognár, amikor csapata bátran kezdett, és másfél perc után már meg is szerezte a vezetést – Osváth 18 méteres lövését nem tudta hárítani Dibusz. A hatodik percben Vécsei Bálint kapáslövését a gólvonalról vágta ki a mezőnybe Gartemann. Böde a 35. percben befejelte a második gólt két védő közt, tíz méterről úgy, hogy fel sem kellett ugrania. A fordulás után a Fradi egy gyönyörű akció végén Kady találatával szépített – Varga Barnabásnak az egyenlítésre is megvolt az esélye –, de a csereként beálló Tóth fejese lezárta a meccset, és a Paks elvette a Ferencváros veretlenségét.

A Ferencváros az Európa-liga főtábláján szerepel, csütörtökön a Tottenhammel szemben 2-1-re maradt alul. A Paksnak a Konferencia-liga főtábláját nem sikerült elérnie, miután a cseh Mlada Boleslav ellen a kinti döntetlen után hazai pályán méretes verésbe (0-3) szaladt bele.

A Ferencváros és a Felcsút 18 ponttal vezeti a bajnoki tabellát, a Paks ezzel a sikerrel felzárkózott a harmadik helyre.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!