Gyurta Dánielt beválasztották a Nemzetközi Úszó Hírességek Csarnokába

2024. október 6. – 10:51

Másolás

Vágólapra másolva

Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszó Gyurta Dánielt beválasztották a Nemzetközi Úszó Hírességek Csarnokának tagjai közé a floridai Fort Lauderdale-ben, számolt be a hírről saját közösségi média-oldalán a sportoló. A 35 éves Gyurta azt írta, 2024-ben megszületett a kislánya és átélte a párizsi olimpia legszebb pillanatait, a beiktatással pedig felkerült a korona a pályafutására is.

Az úszás, a vízilabda, a szinkronúszás, a műugrás és a hosszútávúszás kiválóságait gyűjtő Hírességek Csarnoka 1964 óta működik az egyesült államokbeli Fort Lauderdale-ben. Az első magyar tagja Hajós Alfréd volt, azóta bekerült többek között Székely Éva, Darnyi Tamás, Egerszegi Krisztina és Kemény Dénes többszörös olimpiai aranyérmes vízilabda-csapatának több tagja, köztük Benedek Tibor és Kásás Tamás is.

Fotó: Gyurta Dániel Facebook-oldala
Fotó: Gyurta Dániel Facebook-oldala

A 2012-es londoni olimpián aranyérmet szerző Gyurta Dániel 2019-ben lett Szijjártó Péter külügyminiszter főtanácsadója, majd 2022-ben miniszteri javaslatra rendkívüli és meghatalmazott nagyköveti rangot kapott Novák Katalin akkori köztársasági elnöktől.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!