Gulácsi Péter a szíve helyett az eszére hallgatott, amikor a felmentését kérte a válogatottságtól

2024. október 3. – 10:29

Másolás

Vágólapra másolva

„A címeres mezt viselni mindig a legnagyobb megtiszteltetés egy játékos karrierjében. Szeretnék még évekig a legmagasabb szinten játszani, ezért most az eszemre hallgattam a szívem helyett”, írta az 58-szoros magyar labdarúgó-válogatott kapus, Gulácsi Péter egy Instagram-sztoriban közzétett közleményben, vette észre a 24.hu.

Fotó: Hendrik Schmidt / Afp
Fotó: Hendrik Schmidt / Afp

Az RB Leipzig játékosa azután nyilatkozott az ügyben, hogy kiderült, Marco Rossi szövetségi kapitányt arra kérte, tekintsen el a játékától a következő mérkőzéseken. A focista pedig úgy gondolta, „az elmúlt napok találgatásai és helytelen fordításai miatt” szeretné tisztázni a helyzetet.

Gulácsi azt írta, az egyéves kihagyása óta most először van olyan sorozatterhelése, ahol folyamatosan heti két mérkőzésük van a Bundesligában, a Bajnokok Ligájában és a Német Kupában, egészek karácsonyig.

„34 évesen, tanulva a sérülésemből és az ahhoz vezető okokból szeretnék időt adni magamnak a fizikális és mentális regenerációra. nemcsak a rengeteg mérkőzése, hanem a folyamatos utazás és a meccsek közötti kevés edzéslehetőség miatt is”, fogalmazott a kapus, és hozzátette, hogy a tízéves magyar válogatottsága során volt már harmadik, második és első számú kapusa is a csapatnak, így eddig is minden szerepben számíthatott rá a szövetségi kapitány.

A magyar labdarúgó-válogatott a jövő pénteken Hollandiával, négy nappal később Boszniával játszik a Nemzetek Ligája A divíziójában.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!