Nyolcmillió forintos bírságot kap az MLSZ a magyar drukkerek rasszista magnyilvánulásaiért

2024. október 2. – 12:49

Másolás

Vágólapra másolva

Húszezer eurós, vagyis körülbelül nyolcmillió forintos büntetést szabott ki az UEFA a Magyar Labdarúgó Szövetségre (MLSZ) a szurkolók viselkedése miatt – írja az MTI.

Az UEFA fegyelmi bizottságának szerdai közleménye szerint a bírság azért jár az MLSZ-nek, mert a magyar drukkerek szeptember 7-én rasszista megnyilvánulásokat tettek a németek elleni, Düsseldorfban rendezett Nemzetek Ligája-meccsen. Ezen kívül a szövetség nem árusíthat jegyeket szurkolóinak a következő idegenbeli tétmérkőzésre.

A magyar válogatott az ominózus meccsen egyébként 5-0-ra kapott ki a németektől, jelenleg 1 pontjuk van a Nemzetek Ligájában. A csapat jövő pénteken Hollandiát fogadja a Nemzetek Ligájában, majd Boszniába utazik, ahol egy győzelemmel nagyot léphetne afelé, hogy a következő sorozatban is az A divízióban játszhasson. Marco Rossi szövetségi kapitány nemrég azt mondta, „elgurult a gyógyszere” a németek elleni kudarc után. Hozzátette, nem is a németek elleni vereség bosszantja, hanem annak a módja, mert 5-0-ra ő még sohasem kapott ki.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!