Marco Rossi: Elgurult a gyógyszerem a németek elleni kudarc után

2024. szeptember 30. – 19:57

Másolás

Vágólapra másolva

A keddi kerethirdetés előtt a fociválogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi volt az M4 Sport vendége. A csapat jövő pénteken Hollandiát fogadja a Nemzetek Ligájában, majd Boszniába utazik, ahol egy győzelemmel nagyot léphetne afelé, hogy a következő sorozatban is az A divízióban játszhasson. A két fontos meccs előtt adott interjút a sportcsatornának.

A szakember először arról beszélt, hogy a szurkolókhoz hasonlóan nem örül, amiért csak egy pontja van a csapatának, és eddig még nincs gólja a sorozatban. De nem is a németek elleni vereség bosszantja, hanem annak a módja, mert 5-0-ra ő még sohasem kapott ki.

„A második gól után gyorsan összezuhantunk, ami érthetetlen, mert előtte még a döntetlenért küzdöttünk. Nagyon mérges voltam a meccs után, kihozott a sodromból a szétesés, elgurult a gyógyszerem, rögtön elmondtam a srácoknak, kitört belőlem, mint egy vulkán. A reakciót a bosnyákok ellen megtettük.”

Amikor azt hallja, hogy gyenge a csapata, mindig arra gondol, kihez képest az. Ha racionálisan gondolkodunk, és a magyar csapat pillanatnyi világranglistás helyezéséből (31. hely) indulunk ki, akkor azt láthatjuk, hogy van harminc jobb nemzet a magyarnál. A jó eredményekhez eddig is a kifogástalan csapatszellem járult hozzá, illetve a kompaktság a meccs elejétől a meccs végéig. Amikor „szétnyúlt” a válogatott, vereség lett a következménye.

Úgy gondolja, a vita vezet a jobb megoldásokhoz, megvitatták a németek elleni meccset egymás közt Szoboszlai Dominikkal, szereti a vitát, nem diktátorként vezeti a csapatát. Elismerte, meredek döntés volt a magas letámadás, de ő azt érzi, hogy a magyar válogatottnak nem sündisznóállást kell választania egy-egy meccsen.

„Aki dominál, diktál, annak van esélye a győzelemre. Eddig pontrúgásokból szereztük a találatainkat, most a támadófocit felhasználva igyekeztek gólokat elérni. Valamennyien önbizalmat veszítettünk, és egyébként sem dúskáltunk ebben.”

A Svájc elleni Eb-mérkőzésre is visszakanyarodott, aminek az első félidejét a németek elleni összecsukláshoz hasonlította, és az angolok elleni hazai 0-4-es vereségen is azt tapasztalta, hogy rövid idő alatt kap sok gólt a csapata, ezzel pedig nem szeretne szembesülni.

„A harmadik Eb-meccs után, amikor vártuk a többi eredmény alakulását, megvitattunk olyan témákat, amik a problémák gyökerére mutattak rá. Voltak problémáink, mindig igazat mondom, ezeket nem megkerülni kell, hanem szembenézni velük. A tanulságok köztem és az öltöző között maradnak. Az egység és a győzni akarás hiányt szenvedett.”

A jövőben bátorságot vár, hogy a játékosok bízzanak egymásban, mert így a hiányosságokat át tudják hidalni.

„Nem vagyok egyenértékű Guardiolával, Klopp-pal, a bókot sem szerettem, mert az igazság középen van. Magyarországon, ahol nagy az érzelmi a hullámzás, ezt nem könnyű elfogadni, de én megértem a magyarokat. Edzőként, amikor győzelmet érsz el, nem szabad felfújni magad, ahogy egy vereségnél sem kell azonnal kárhoztatni” – összegzett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!