Dárdai Márton szerződést hosszabbított a Hertha Berlinnel

2024. szeptember 20. – 20:43

Másolás

Vágólapra másolva

Dárdai Márton 2028-ig szerződést hosszabbított a Hertha Berlinnel. A 22 éves magyar válogatott futballista szerződése eredetileg jövő nyáron járt volna le a német másodosztályban szereplő Herthánál.

Dárdai Pál középső fia gyerekkora óta a Hertha labdarúgója. Eddig 41 első osztályú és 34 másodosztályú meccsen lépett pályára a klub színeiben. A magyar válogatottban idén mutatkozott be, eddig nyolc alkalommal lépett pályára Marco Rossi csapatában, amellyel szerepelt a nyári Európa-bajnokságon is.

„Márton egész életében a kék-fehér mezt viselte. A Herthánál nemcsak profi, hanem válogatott futballista is lett. Nagyon büszkék voltunk arra, hogy az Európa-bajnokságon szerepelt, és annál boldogabbak vagyunk, hogy együtt vágunk neki a következő időszaknak” – mondta Benjamin Weber, a Hertha sportigazgatója. Dárdai a klub honlapjának azt mondta: „Otthon érzem magam a Herthánál. Az aláírással az volt a célom, hogy jelzést adjak a klubnak, és tervezni tudjanak a jövőt illetően. Nagyon várom már az előttem álló kihívásokat”.

Dárdai Márton a Herthában együtt játszik bátyjával, a szintén magyar válogatott Dárdai Palkóval, a legfiatalabb Dárdai fivér, Bence viszont nyáron az élvonalbeli VfL Wolfsburghoz igazolt. (MTI)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!