A tavaly a kiesést épphogy elkerülő Nottingham Forest verte meg idén először a Liverpoolt

2024. szeptember 14. – 18:31

A tavaly a kiesést épphogy elkerülő Nottingham Forest verte meg idén először a Liverpoolt
A Nottingham Forest játékosai ünnepelnek a Liverpool elleni győzelem után – Fotó: Ian Hodgson / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Hatalmas meglepetésre 1-0-ra kikapott a Nottingham Foresttől a Liverpool a Premier League negyedik fordulójának szombati játéknapján, ezzel a Jürgen Kloppot váltó új vezetőedző, Arne Slot hazai pályán szenvedte el az első vereségét a csapattal. A Nottingham Forest győzelmének értékét jól mutatja, hogy utoljára 1969-ben tudták bármilyen meccsen legyőzni a Liverpoolt.

A Liverpool okkal lehetett magabiztos a meccs előtt: az előző három meccsét magabiztosan, kapott gól nélkül nyerte meg, és az Anfielden léphetett pályára a tavaly a kiesést épphogy elkerülő Nottingham Forest ellen. Az első félidőben esélyeshez méltón is játszottak, de Luis Díaz éles szögből a kapufát találta telibe, a Forest kapusának, Matz Selsnek pedig egyszer szerencséje volt egy kis híján a kapuba ejtett labdával, egyszer pedig nagyot védett Mac Allister fejesénél.

A második félidőben viszont ritmust váltottak a vendégek, két nagy helyzetük is volt, a 72. percben pedig a húsz perccel korábban beállt Callum Hudson-Odoi meg is szerezte a vezetést. Egészen pontosan egy remek kontra végén tekert a kapuba viszonylag távolról, miután Elanga tűpontos keresztpasszal tette elé a labdát a jobb oldalról. Ezután a hazaiaknak már nem volt igazán nagy helyzete, így a két csapat közül teljesen váratlanul a Nottingham Forest őrizte meg a veretlenségét.

Szoboszlai Dominik egyébként ezt a meccset is végigjátszotta, így továbbra is úgy tűnik, hogy kulcsfigura lehet Arne Slotnál.

A játéknap többi meccsén hasonló meglepetés nem született, a Manchester United simán, 3-0-ra verte a Southamptont, a Manchester City pedig Haaland duplájával győzte le 2-1-re a Brentfordot. A hajrában a harmadik gólja is meglehetett volna a norvégnek, de a kapufát bombázta telibe. Ezen túl három döntetlen volt még, a Brighton 0-0-t játszott az Ipswich Townnal, a Crystal Palace 2-2-t a Leicesterrel, a Fulham pedig 1-1-et a West Hammel.

A City a négy győzelmével magabiztosan vezeti a ligát, mögöttük Liverpool, Brighton, Nottingham Forest, Arsenal a sorrend a top 5-ben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!