Ellenjelölt nélkül ismét Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke

2024. szeptember 7. – 14:19

Másolás

Vágólapra másolva

Gyulay Zsoltot választották meg ismét a Magyar Olimpiai Bizottság szombati tisztújításán. Gyulay további négy évig vezeti a szervezetet, írja az MTI. Gyulay egyedüli jelöltként kapott 92 igen, valamint egy nem szavazatot.

Gyulay elnöki beszámolójában arról beszélt, hogy a párizsi olimpia szakmai értékelése a következő közgyűlés feladata lesz. Hozzátette, a 19 megnyert érem és a nemzetek rangsorában elért 14. hely azt mutatja, hogy „Magyarország továbbra is ott van a világ élmezőnyében”.

A két alelnök 79 igen, 7 nem szavazat és 2 tartózkodás mellett újra Deutsch Tamás, valamint 83 igen, 3 nem vokssal és 2 tartózkodás mellett ismét Wladár Sándor lett. Ők is ellenjelölt nélkül indultak; mindkét esetben három szavazat érvénytelen volt.

Gyulay az olimpia után állami kitüntetést kapott Pintér Sándortól. „Százszor jobb olimpiát tudnánk csinálni. Szervezésben, transzportban, szállásban, megközelítésben és a helyszínekben is. Ebben teljesen magabiztos vagyok” – vélekedett korábban a MOB elnöke a párizsi olimpiáról is.

A vele készített interjúnkat, amelyben többek között arról is beszélt, hogy számonkérés kell a magyar sportba, de annak nem a közvélemény előtt kell zajlania, itt olvashatja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!