Bronzérmet nyert a párizsi paralimpián Pálos Péter asztaliteniszező

2024. szeptember 5. – 12:48

Másolás

Vágólapra másolva

Az asztaliteniszező Pálos Péter bronzérmet nyert a párizsi paralimpián csütörtökön az MS11-es kategóriában – írta az MTI.

A Városi SE Dunakeszi sportolója, aki a múlt héten ünnepelte a 39. születésnapját, már azzal biztosította dobogós helyezését, hogy megnyerte szerdai negyeddöntőjét, mivel ebben a sportágban nem rendeznek bronzmérkőzéseket. A csütörtöki elődöntőben a 17 éves tajvani Csen Po-jen volt a magyar parasportoló ellenfele, akitől 3:0-ra kapott ki.

álos Péter a francia Lucas Creange elleni mérkőzésen a 2024-es párizsi nyári paralimpián 2024. szeptember 4-én – Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI
álos Péter a francia Lucas Creange elleni mérkőzésen a 2024-es párizsi nyári paralimpián 2024. szeptember 4-én – Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

A Dél-párizsi 4-es Arénában az első játszmában a magyar versenyző igyekezett irányítani a labdameneteket, de támadásaiba sok hiba csúszott, emiatt hátrányba került. Pálos a második szettben is többször dühösen vette tudomásul, hogy megoldásai nem sikerültek, tajvani ellenfele ugyanis remekül védekezett, szinte minden labdát visszaadott. Így hosszú, látványos labdameneteket is láthatott a közönség, azonban ezeket szinte kivétel nélkül Csen nyerte, aki így megduplázta előnyét.

A harmadik felvonás elején ugyan Pálos vezetett, de 5-4 után Csen fordított, és bejutott a döntőbe. Az enyhe értelmi fogyatékossággal született Pálos Londonban és Tokióban arany-, Rio de Janeiróban és most pedig bronzérmes lett. Pálos Péter a párizsi magyar küldöttség ötödik érmét szerezte, két arany és egy ezüst után a második bronzot.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!