Bondár Anna és Marozsán Fábián is kiesett a US Openről

2024. augusztus 30. – 07:46

Másolás

Vágólapra másolva

Kikapott az amerikai nyílt teniszbajnokság (US Open) második fordulójában a világranglista 51. helyén álló és az első fordulóból továbbjutó Marozsán Fábián a 2021-ben győztes, orosz Danyiil Medvegyevtől, írja az MTI. Marozsán az első fordulóban ötszettes csatában verte a selejtezőből főtáblára jutott szerb Hamad Medjedovicot, mielőtt az orosz játékos ellen lépett pályára. Első találkozójukra a 14 ezer férőhelyes Louis Armstrong Stadionban került sor.

A 28 éves Medvegyev saját bevallása szerint keménypályás specialista, húsz trófeájából csak egyet-egyet szerzett salakon, illetve füvön. Mint nyilatkozatából kiderül, a US Open a kedvenc versenyei közé tartozik, 2019-ben is finalista volt, 2020-ban pedig az elődöntőig jutott. A 24 éves Marozsán ezzel szemben még csak a negyedik főtáblás meccsére készült New Yorkban.

A csütörtök esti meccs gyenge adogatójátékokkal indult, a nyitószettben a Hajdúszoboszló SE sportolója négyszer, ellenfele pedig kétszer bukta el a szerváját. A találkozó 2 óra 7 percig tartott, az 5. helyen kiemelt Medvegyev három szettben (6:3, 6:2, 7:6 (7-5)) győzött. Marozsán egy nappal korábban párosban is kiesett, így számára véget ért a US Open.

Nemcsak ő búcsúzott az US Open magyar résztvevői közül, hanem Bondár Anna is, aki a francia Clara Burellel együtt vesztette el a US Open páros versenyének első fordulóját. Az egyéni világranglistán 84. Bondár néhány órával korábban kiesett az egyesek küzdelmeinek második fordulójában is, mivel 6:2, 6:4-re kikapott a 15. helyen kiemelt orosz Anna Kalinszkajától.

A folytatásban a Hajdúszoboszló SE sportolója és partnere 1:0 után sorozatban hat gémet vesztett a kínai Csiang Hszin-jü és japán Makoto Ninomija ellen, és 26 perc után már szetthátrányban volt. A második felvonásban is az ellenfél akarata érvényesült, amely 57 perc alatt diadalmaskodott, a 27 éves Bondár számára pedig véget ért a US Open.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!