Bondár Anna és Marozsán Fábián is nyert a US Open első fordulójában

2024. augusztus 28. – 07:38

Másolás

Vágólapra másolva

Bondár Anna és Marozsán Fábián is nyert az amerikai nyílt teniszbajnokság, a US Open első fordulójában – írta az MTI.

A világranglista 84. helyén álló Bondár Anna az amerikai Bernarda Perával (79.) csapott össze a nyitókörben. A magyar teniszező remekül kezdte a mérkőzését, az első játszmát végig uralta, stabilan, kevés hibával játszott és magabiztosan hozta adogatójátékait. Bondár 3:1-nél brékelőnybe került, amit magabiztosan őrzött meg, és ugyan 5:2-nél fogadóként mindkét szettlabdáját kihagyta, a következő játékban kiszerválta a játszmát (6:3). A folytatásra Pera játéka feljavult, rögtön brékelt, majd 5:1-re elhúzott, ezek után pedig Bondár hiába nyert meg két játékot egymás után, az amerikai ki tudott egyenlíteni (3:6).

A döntőszettre megint nagyot változott a meccs képe, ezúttal a magyar teniszező kapta el a fonalat, és alig tíz perc után már 3:0-ra vezetett. Bondár 4:2-ig kiegyensúlyozottan játszott, akkor azonban Pera nagyon közel került ahhoz, hogy visszavegye az elvesztett adogatást, de a magyar játékos két bréklabdát hárított és 5:2-re alakította az állást. Bondár 5:3-nál nagyon jól szervált, és végül két óra alatt megnyerte a mérkőzést. A második körben a 15. helyen kiemelt orosz Anna Kalinszkaja ellen lép pályára.

US Open, nők 1. forduló:

  • Bondár Anna-Bernarda Pera (amerikai) 6:3, 3:6, 6:3

Marozsán öttszettes meccset nyert

A világranglista 49. helyén álló Marozsán Fábián a szerb Hamad Medjedoviccsal (144.) játszott a US Open főtáblájának 1. fordulójában, és drámai, ötsszettes mérkőzésen tovább is jutott. Fábián számára rosszul indult a találkozó, az első szettben egyértelműen Medjedovic volt a jobb, aki nagyon simán, 6:2-re nyerte meg a játszmát – írta a Nemzeti Sport.

A második szettre viszont Marozsán feljavult, és hasonlóan simán, 6:1-gyel kiegyenlített. A harmadik játszma kiegyenlített volt, egy brék döntött, amit egészen a játszma végéig meg is védett Medjedovic, így szettelőnybe került. A szerb játékost többször is ápolni kellett, az erőnléti gondjai pedig egyre súlyosbodtak, ahogy közeledett a meccs vége. Marozsán remekül használta ki a szerb fáradtságát, és 6:1-gyel kiegyenlített, így következhetett a döntő szett.

Az ötödik játszmában sokáig fej fej mellett haladtak a játékosok, Marozsán és Medjedovic is tartotta a szerváját, de aztán 4:4-nél Marozsán brékelt és előnybe került. A magyar teniszező ezután már simán hozta az adogatását, így megnyerte a több mint háromórás meccset. Marozsán a következő körben az ötödik helyen kiemelt orosz Danyiil Medvegyevvel találkozik majd.

US Open, férfiak 1. forduló:

  • Marozsán Fábián-Hamad Medjedovic (szerb) 2:6, 6:1, 3:6, 6:1, 6:4
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!