Hámori Luca: Meglepődtem, hogy engem pfujoltak a csarnokban, Imane Helifet pedig tapsolták és éljenezték

2024. augusztus 29. – 10:43

Másolás

Vágólapra másolva

Interjút adott Hámori Luca ökölvívó a Mandinernek, amiben beszélt az olimpiai szerepléséről is. Azt mondta: már sorsoláskor látta, hogy nem lesz egyszerű dolga a mezőnyben, túlzásnak tartotta az olasz bokszoló reakcióját Imane Helifre, de ő is meglepődött, amikor az algériai sportoló nevezett az olimpiára.

„Az első ellenfelem az ír Gráinne Walsh volt, aki legyőzte a világbajnokot, azonban én magasabb vagyok nála” – mondta arra a kérdésre, hogy minden úgy történt-e az olimpián, ahogy szerette volna. „Az elejétől élveztem a találkozót, és ez az eredményen is meglátszott.” Elmondta, hogy a következő ellenfelével, az ausztrál Marissa Williamsonnal volt már edzőmérkőzésük, nála is magasabb, és a jó rajt önbizalmat adott neki.

Az olasz Angela Cariniről a feladott meccsével kapcsolatban azt mondta, hogy „különösebben nem foglalkoztatta” a félbehagyás, mert nem klasszikus kiütés volt. „Kicsit túlzásnak tartottam a nyilatkozatát, hogy nem kapott még ekkora ütést, mert ebben a súlycsoportban már mindenki nagyot üt, de nem ijedtem meg. Sokan arra számítottak, hogy nem fogok kiállni, de ez meg sem fordult a fejemben” – mondta.

Helifről azt mondta, hogy ő a tavalyi eltiltása miatt hallott róla, de meglepődött, hogy jelentkezett az olimpiára. „Azon pedig még inkább, hogy amikor bevonultam, engem pfujoltak a csarnokban, az ellenfelemet pedig tapsolták és éljenezték. Nem volt felemelő, de végül ezt is ki tudtam zárni. Összességében élveztem a három menetet.”

Azt is elárulta, hogy szinte le sem tudta tenni a telefonját, amikor híre ment a meccsnek. „Természetesen rengeteg pozitív üzenet eljutott hozzám, viszont egy-két negatív is, amely ott motoszkált a fejemben. Sok magyar olimpikon küldött üzenetet a faluból, énekesek is írtak néhány sort biztatásként. Őszintén meglepett, hogy ekkora hír lett a szereplésemből.”

Hámori egyébként a Helif elleni meccs előtt a közösségi médiában több olyan posztot és sztorit osztott meg, ami Helifet férfinek nevezte, sőt, néhány egészen megalázó volt az algériai bokszolóra nézve. Hámori egy alig 2 óra után eltávolított videóban arról beszélt, egész életében azért küzdött, hogy olimpián bokszolhasson, rengeteget áldozott fel a gyerekkori álma miatt. A videóban kitért Helif ügyére is: „Mint már nagyon sokan értesültek róla, itt most Párizsban az olimpián történt egy olyan dolog, ami nagyon sok embernél kiverte a biztosítékot, köztük nálam is egyébként” – hangzik el a videóban, amiben Hámori férfiként említi ellenfelét.

A magyar bokszoló az akkor megosztott, 24 óráig elérhető Instagram-sztorijait is törölte a meccs előtti napon. Ezek között volt olyan is, másoktól újraosztott, tehát nem Hámori által gyártott üzenet, amik transzfób megfogalmazást tartalmazott, vagy „korcsként” hivatkozott Helifre.

Hámori egyébként az interjúban azt mondta, hogy az olimpiából az ott töltött két hétre és arra az érzésre emlékszik a legszívesebben, amikor először hívták ringbe.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!