Meghalt Sven-Göran Eriksson, az angol futballválogatott volt kapitánya

2024. augusztus 26. – 13:38

Meghalt Sven-Göran Eriksson, az angol futballválogatott volt kapitánya
Sven-Göran Eriksson a Lazio – Roma meccsén a Stadio Olimpicóban, Rómában 2023. március 19 – én – Fotó: Massimo Insabato / Getty Images

Másolás

Vágólapra másolva

Meghalt Sven-Goran Eriksson, az angol férfi labdarúgó-válogatott volt kapitánya, aki többek között az úgynevezett „aranygenerációt”, David Beckhamet, Steven Gerrardot, Wayne Rooney-t és Frank Lampardot is edzette, írja a SkyNews. A svéd sportmenedzser hasnyálmirigyrákban szenvedett, halálhírét a családja jelentette be, 76 éves volt.

Eriksson márciusban jelentette be, hogy hasnyálmirigyrákja miatt már csak egy éve lehet hátra. Karrierje során számos klubcsapatot vezetett, de egyik legnagyobb álma sosem teljesült, a Liverpoolnál sohasem dolgozott. Erre reagálva Jürgen Klopp, a Liverpool menedzsere felajánlotta, hogy egy napra szívesen kölcsön adja neki a klubot. Eriksson végül márciusban, a már visszavonult játékosokkal megrendezett Liverpool-Ajax gálameccsen ülhetett le a csapat kispadjára.

A svéd edző életéről dokumentumfilm is készült, ami augusztus 23-án jelent meg. Ebben Eriksson azt mondta, sokkolta, amikor megtudta a diagnózist, de nem voltak fájdalmai.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!