A Liverpool teljesítette a halálos beteg Sven-Göran Eriksson álmát, aki könnyekig hatódott a gesztustól

2024. március 23. – 21:26

Másolás

Vágólapra másolva

Teljesítette a Liverpool Sven-Göran Eriksson álmát, így a legendás menedzser leülhetett a klub kispadjára az Anfielden. A korábban az angol válogatottat is irányító Sven-Göran Eriksson korábban bejelentette, hogy hasnyálmirigyrákja miatt már csak egy éve lehet hátra. Karrierje során számos klubcsapatot vezetett, de egyik legnagyobb álma sosem teljesült, a Liverpoolnál sohasem dolgozott.

Eriksson bejelentésére reagálva aztán Jürgen Klopp, a Liverpool menedzsere felajánlotta, hogy egy napra szívesen kölcsönbe adja neki a klubot. Eriksson végül szombaton, a már visszavonult játékosokkal megrendezett Liverpool-Ajax gálameccsen ülhetett le a csapat kispadjára.

Amikor Eriksson kiment a pályára, álló taps fogadta a stadionban, a közös fotózkodás során pedig többen – köztük maga Eriksson is – láthatóan könnyekig hatódott a gesztustól és attól, hogy neki (is) szólt a klub himnusza, a You'll Never Walk Alone.

„Ez egy óriási, gyönyörű emlék számomra. Sírtam, nagyon szép volt az egész. Mindig is az volt az álmom, hogy egyszer a Liverpool kispadján ülhessek, és ez most megtörtént. Minden értelemben csodálatos volt ez a nap” – nyilatkozta Eriksson a lefújás után a Guardian beszámolója szerint.

Eriksson egy edzői csapat tagjaként irányította az egykori Liverpool-játékosok csapatát több klublegenda, Ian Rush, John Barnes és John Alridge mellett. A mérkőzést megelőzően sokan méltatták Erikssont, Owen Hargreaves például sírva mesélt arról, mit is jelentett számára a svéd szakember.

A meccset végül a Liverpool nyerte 4-2-re, az utolsó gólt Fernando Torres lőtte, aki úgy ünnepelt, mintha csak BL-t nyert volna a csapatával.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!