Jürgen Klopp felajánlotta a halálos beteg volt angol kapitánynak, hogy egy napra átadja neki a Liverpoolt

2024. január 20. – 07:55

Jürgen Klopp felajánlotta a halálos beteg volt angol kapitánynak, hogy egy napra átadja neki a Liverpoolt
Jürgen Klopp, a Liverpool vezetőedzője – Fotó: AFP

Másolás

Vágólapra másolva

A Liverpool vezetőedzője, Jürgen Klopp szép gesztust tett az egykori angol szövetségi kapitány, Sven-Göran Eriksson felé, miután az bejelentette, hogy hasnyálmirigyrákja miatt már csak egy éve lehet hátra.

A 75 éves Eriksson edzőként számos nagycsapatot vezetett, dolgozott többek között a Benficánál, a Románál és a Laziónál, de alighanem angol szövetségi kapitánysága alatt volt a legismertebb. A svéd szakember 2001 és 2006 között vitte a válogatottat, ő volt az első külföldi kapitány Angliában, majd a Manchester Cityhez szerződött. Egy fontos csapat viszont kimaradt a karrierjéből, hozta nemrég nyilvánosságra Eriksson. Mivel világ életében Liverpool-szurkoló volt, ott is szeretett volna dolgozni.

Felmerült, hogy egy márciusi jótékonysági mérkőzésen vezesse ő a liverpooli legendák csapatát az Ajax ellen, de ez egyelőre inkább csak a szurkolók vágya. Kloppnak köszönhetően viszont legalább betekintést nyerhet a csapat munkájába.

Sven-Göran Eriksson a 2019-es Ázsia-kupán – Fotó: Zhang Tongzhou / AFP
Sven-Göran Eriksson a 2019-es Ázsia-kupán – Fotó: Zhang Tongzhou / AFP

A német edző személyesen nem ismeri Erikssont, de ő is meghatódott a Liverpool iránti rajongása miatt. Hogy a gálameccsen ki legyen az edző, arról ő sem dönthet.

„Az egyetlen dolog, amit mondhatok, hogy szívesen látjuk, ha idejön, és ha akar, beülhet a helyemre az irodámban, és egy napig végezheti a munkámat. Ez nem probléma. Az oldalvonal mellett lenni talán egy kicsit nehezebb lesz. De itt lehet, és mindent megmutathatunk neki, és el tudjuk mondani neki, hogy hogyan fejlődött ez a csodálatos klub az évek során” – nyilatkozta Klopp.

(via Yahoo)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!