Manuel Neuer 15 év után visszavonul a német válogatottságtól

2024. augusztus 21. – 18:58

Másolás

Vágólapra másolva

Manuel Neuer német kapus az Instagram-oldalán jelentette be, hogy 15 év után visszavonul a válogatottságtól. Bejegyzésében azt írta, hogy nem vette félvállról ezt a döntést. A focista fizikailag nagyon jól érzi magát, és vonzotta a 2026-os észak-amerikai világbajnokság is, de a családjával és barátaival folytatott intenzív és hosszú beszélgetések után úgy határozott, hogy befejezi karrierjét a német labdarúgó-válogatottban.

„Ha ma visszatekintek, büszke és hálás vagyok!”

– folytatta posztját Neuer, aki 124 meccsen védett a német válogatott színeiben. A kapus leginkább arra büszke, hogy 2014-ben világbajnokok lettek Brazíliában. Neuer 7 évig és 61 mérkőzésen keresztül a német válogatott csapatkapitányként lépett pályára. Azt is hozzátette, hogy az idei németországi Európa-bajnokság is egy csúcspont volt, és bár a németek a negyeddöntőben kiestek a spanyolok ellen, végig érezte az eufóriát és szolidaritást az egész országban.

Bejegyzését azzal zárta, hogy köszönetet mondott stábjának, edzőinek, csapattársainak és a lelkes szurkolóknak, akik 2009-es debütálása óta támogatták.

Pontosan nem tudni, hogy mi állhat a német kapus döntésének hátterében. A Bild című német lap szerint Julian Nagelsmann szövetségi kapitánynak is köze lehetett hozzá. Kettejük viszonya azóta feszült, hogy Nagelsmann 2023-ban kirúgta Neuer kapusedzőjét és társát, Toni Tapalovicot a Bayernnél.

„Még ha meg is értem Manu döntését és indítékait, a távozása nagy veszteség – mind sportszakmai, mind személyes szempontból”

– mondta Nagelsmann a Bildnek. A válogatott edzője hozzátette, hogy Neuer hiányozni fog a német válogatottból, mert egy nagyszerű sportember és „jó srác”, akivel élvezeteseket lehetett beszélgetni.

Legutóbb Thomas Müller vonult vissza a válogatottságról, előtte pedig Toni Kroos jelentette be, hogy elbúcsúzik a német válogatottól. Neuer volt az utolsó, aki még nem vonult vissza a 2014-es világbajnok csapatból, mostanáig.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!