Thomas Müller visszavonul a német válogatottól

2024. július 15. – 12:36

Másolás

Vágólapra másolva

„Közel tizennégy év és 131 válogatott mérkőzés után úgy határoztam: lezárom pályafutásomat a német válogatottban” – jelentette be Instagram-oldalán közzétett videójában Thomas Müller, a Bayern München 34 éves támadója. „Szervusztok!” – köszönt el a 2014-ben világbajnok Müller videójában csapattársaitól és a szurkolóktól, akiknek megköszönte az elmúlt éveket.

Müller a német válogatott tagjaként 2010-ben, egy Argentína elleni meccsen mutatkozott be. Már abban az évben vb-bronzérmes lett, 2014-ben pedig a Nationalelffel megnyerték a brazíliai világbajnokságot. A válogatottban összesen 131 mérkőzésen játszott, ebből 45-ször szerzett gólt. Az idei Eb-n már csak kétszer állt pályára: skótok elleni csoportmérkőzésen és a spanyolokkal szembeni negyeddöntőben, utóbbi lett utolsó meccse a válogatott színeiben.

A német válogatott az idei foci Eb-n – többek között a magyarokat 2-0-ra legyőzve – az A csoport első helyezettjeként jutott tovább a kieséses szakaszba. A szintén 2-0-ás, dánok elleni győzelem után a negyeddöntőben a spanyolok ejtették ki a hazai pályán játszó németeket: Julian Nagelsmann csapata az 1-1-es rendes játékidőt követően 2-1-re kapott ki az azóta Eb-győztes spanyoloktól.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!