Óriási tűzijátékot hozott a Vuelta nyitószakasza, másodpercek döntöttek a győzelemről

2024. augusztus 17. – 21:28

Másolás

Vágólapra másolva

Lisszabonban rendezték az idei Vuelta első szakaszát, ahol a kerékpárosokra egy 12 kilométeres egyéni időfutam várt. A spanyol háromhetes kerékpárverseny ötödik alkalommal indult Spanyolországon kívül, a Portugáliában rendezett első szakasz pedig nagy izgalmakat hozott.

A győzelemről nagyon kis különbség döntött, az utolsó másodpercekben több versenyző is nagyon közel állt a szakasz behúzásához. Végül az amerikai időfutam-bajnok, Brandon McNulty, az UAE Team Emirates kerékpárosa nyerte a szakaszt, 2 másodperccel megelőzve a cseh Mathias Vaceket. Valter Attila csapattársa, a Wout van Aert a harmadik lett, 2,8 másodperces hátránnyal.

A vueltás Visma-kerethez az utolsó pillanatban csatlakozó Valter Attila a 71. helyet szerezte meg, 55 másodperc hátránnyal. Az összetett esélyesek közül Primoz Roglic érte el a legjobb eredményt, aki hetedik lett 17 másodperces hátránnyal. A címvédő Sepp Kuss 63 lett a nyitószakaszon, a hátránya 53 másodperc a holnapi szakaszon már a piros trikót viselő McNultyhoz képest.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!