A Premier League vezérigazgatója igyekszik minél hamarabb válaszokat adni a Manchester City elleni vádakra

2024. augusztus 13. – 20:18

Másolás

Vágólapra másolva

Interjút adott a BBC-nek Richard Masters, az angol első osztályú futballbajnokság, a Premier League (PL) vezérigazgatója. Ebben Masters többek között kitért arra is, hogy mikor tisztázzák a Manchester City elleni vádakat, amelyeket még tavaly indítottak a klubbal szemben.

City ellen 115 (!) vádpontban tartanak vizsgálatot azzal kapcsolatban, hogy a klub 2009 óta többször, többféleképpen, folyamatosan megsértette a bajnokság pénzügyi előírásaira vonatkozó szabályokat. Masters szerint ideje, hogy végre lezáruljon ez az ügy, azt azonban nem tudta elmondani, hogy mikor lesz a meghallgatás a vádpontok miatt. A BBC viszont úgy tudja, hogy már a jövő hónapban elkezdődhetnek, más angol lapok szerint pedig akár 2025 elején ítélet születhet. Ezzel párhuzamosan a City jogi eljárást indít a PL ellen, amiért bevezettek egy igazságosabbnak szánt szigorítást a klubok szponzorációjával kapcsolatban.

Manszúr bin Zajed al-Nahjan sejk, az Egyesült Arab Emírségek alelnöke 2008-ban vásárolta meg a manchesteri klubot, és azóta elképesztő pénzeket öntött a klubba, amely ma már egyértelműen a világ egyik legerősebb, legsikeresebb és legdrágább egyesülete. Azóta a City többször megnyerte a bajnokságot és az FA-kupát, 2023-ban pedig elhódította az első Bajnokok Ligája-trófeáját is. A Cityt rengeteg támadás éri amiatt, hogy elképesztően sokat költ játékosokra, valamint hogy több vádpont szerint nem tartja be a pénzügyi fair playt a többi csapattal szemben, és gyakorlatilag 15 év alatt bevásárolta magát a nemzetközi focielitbe.

Richard Masters ezenkívül arról is beszélt, hogy más ligákkal ellentétben nem terveznek Nagy-Britannián kívül rendezett PL-meccseket, illetve több figyelmet várnak el a FIFA-tól a válogatott meccsek időzítésével kapcsolatban, mert túl nagy terhet ró a brit klubokra, hogy a játékosaik túl sok válogatott meccsen játszanak. A hamarosan induló szezonban figyelnek a videóbíróra is, és valamikor bevezetnek egy félautomata lesjelző rendszert is, ezzel is csökkentenék a szurkolókat idegesítő várakozásokat a meccseken.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!