Vádat emelt a Premier League a Manchester City ellen pénzügyi szabályok megsértése miatt

2023. február 6. – 13:29

Másolás

Vágólapra másolva

Többszöri szabálysértéssel vádolja az angol labdarúgó-bajnokság a Manchester Cityt. Vádat is emeltek a csapat ellen, amit pénzügyi szabályok megsértésével indokolnak. Az állítólagos jogsértések több szezonon átívelő időszakot ölelnek fel, és több területre is vonatkoznak – írja a Sky News. A Cityt meglepte a döntés.

A Premier League még 2019 márciusában átfogó vizsgálatot indított, független bizottsággal vizsgáltatják ki az állítólagos bűncselekményeket. A Manchester City esetében a jogsértések egészen 2009–2010-es szezontól a 2017–2018-as szezonig történhettek.

A City a vádak szerint megsértette a bajnokság szabályait, amik azt írják elő, hogy a lehető legpontosabb képet kell adni a klub pénzügyi helyzetéről. A vádak a szponzori bevételekre és a működési költségekre is vonatkoznak. Az állítólagos jogsértések második csoportja szerint a klub köteles lett volna a játékosok díjazására vonatkozó összes részletet belefoglalni a szerződésekbe, ezt azonban nem tették meg.

A Manchester City röviden közleményben reagált a vádakra. Azt írják, hogy meglepte őket a vád, hogy megsértették a Premier League szabályait. Megjegyzik, hogy korábban részletes elszámolásokról szóló bizonyítékokat is átnyújtottak. A klub üdvözli az ügy független bizottság általi felülvizsgálatát. „Azt várjuk, hogy az ügyet egyszer és mindenkorra lezárják” – írták.

A Manchester Cityt korábban az Európai Labdarúgó-szövetség irányító testülete két évre eltiltotta versenyeitől szabályok megsértése miatt. A tiltást a nemzetközi Sportdöntő-bíróság még abban a hónapban hatályon kívül helyezte.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!