Ötméteresekkel győzték le az olaszokat, ötödikek lettek az olimpián a magyar női pólósok

2024. augusztus 10. – 15:25

Másolás

Vágólapra másolva

A 11-11-es rendes játékidő után ötméteresekkel legyőzte az olaszokat a magyar női vízilabda-válogatott, így az ötödik helyen végzett a párizsi olimpián.

Nem a legjobb arcát mutatta szombat délután a magyar csapat, de így is fej-fej mellett haladtak az olaszokkal, az első negyed 3-3-ja után a másodikban ötöt dobtak, így a félidőre 8-7-es magyar vezetéssel mentek a csapatok. Ezután viszont jött egy nagyobb hullámvölgy, a harmadik játékrészben egyetlen gólt sem dobott a magyar válogatott, míg az olaszok kettőt is, így már ők vezettek.

Az utolsó negyedben 11-9-nél két góllal is vezettek, de a magyarok nagy hajrával vissza tudtak zárkózni, 43 másodperccel a vége előtt pedig összejött az egyenlítés. Az olaszok támadhattak a győzelemért, de Magyari védett, a hátralévő másodpercekben pedig már újabb lövésig nem jutott el a magyar csapat, így jöhettek a büntetők, itt pedig a női pólósaink már nem adtak esélyt az olaszoknak.

Kurucz-Gurisatti Gréta és az olasz Agnese Cocchiere az ötödik helyért játszott Magyarország – Olaszország meccsen – Fotó: Derencsényi István / MTI
Kurucz-Gurisatti Gréta és az olasz Agnese Cocchiere az ötödik helyért játszott Magyarország – Olaszország meccsen – Fotó: Derencsényi István / MTI

Magyari az első két ötméterest megfogta, és bár a harmadiknál nem tudott védeni, Gurisatti bedobta a negyedik magyar büntetőt, ezzel a magyar válogatott ötödik lett az olimpián. A női válogatott kedden nagy csatában, vitatható játékvezetői ítéletekkel 5-4-re kapott ki a címvédő amerikaiaktól, így nem jutott elődöntőbe. A helyosztókon viszont így a görögök és az olaszok legyőzésével a legjobb eredményt érték el.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!