Muszukajev kevesebb mint egy menet alatt kikapott iráni ellenfelétől, a bronzért birkózhat majd

2024. augusztus 10. – 18:46

Muszukajev kevesebb mint egy menet alatt kikapott iráni ellenfelétől, a bronzért birkózhat majd
Muszukajev Iszmail és Rahman Muszu Amuzadhalili az elődöntőben – Fotó: Punit Paranjpe / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Muszukajev Iszmail a döntőért birkózott a férfi szabadfogású birkózók 65 kilogrammos súlycsoportjában szombat este, de nem sikerült jól az elődöntője, 2 perc 27 másodperc alatt kikapott az iráni Rahman Musza Amuzadhalilitől.

Az elődöntő elején az iráni belekapott Muszukajev szemébe. Utána sikerült kitolnia a magyar birkózót, a 2-0 után pedig hamar 4-0 lett. Aztán Muszukajev nem tudott kiforogni az iráni fogásából, 8-0-nál nagyon nehéz helyzetbe került. Amuzadhalilinek megint sikerült kitolnia Muszukajevet, akinek ezúttal nem volt esélye a fordításra. Kevesebb mint egy menet alatt, technikai tussal (10-0) veszített, vasárnap így a bronzéremét léphet majd szőnyegre dél körül.

Muszukajev technikai tussal, 11-0-s győzelemmel nyerte meg első meccsét a 65 kilós szabadfogású birkózók között. Az első menetben csak egyetlen pont született, az is csak azért, mert megintették passzivitásért a kirgiz Ernazar Akmatalijevet, és utána nem tudott akciót végrehajtani. A második menet ezzel szemben gyors és parádés birkózást hozott, Muszukajev befogta az kirgiz karját, a földre vitte, majd többször átforgatta, egymás után kapta a pontokat, bő fél perc alatt elérte a döntő, tízpontos különbséget, 11-0-val zárta le a meccset és jutott a legjobb nyolcba.

A negyeddöntőben a tokiói olimpia ezüstérmese, az azeri Haji Aliyev volt az ellenfele. Az első menetben csak egy pontot osztottak ki, Aliyev kapta Muszukajev passzivitása miatt. A második menetben a magyart intették meg, de aztán felpörgött, és egy visszatámadásból máris nála volt a vezetés. Aliyev nem túl sportszerűen ágyékra is ment, ami némi szünetet és veszekedést hozott, de ez sem törte meg Muszukajev lendületét, továbbra is remekül kontrázott, és 10-3-ra nyert.

A Balkárföldön született Muszukajev a Kaukázusban nemzeti hős, mégis magyar színekben indul. Itt mutattuk be részletesebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!