Kétszer hányt vért, kórházba szállították a magasugrás címvédőjét

2024. augusztus 10. – 16:25

Másolás

Vágólapra másolva

Kétségessé vált a magasugrás egyik olimpiai címvédőjének, Gianmarco Tamberinek a szereplése a szombat esti olimpiai döntőben, mert az olasz atlétát erős fájdalmai és egyéb panaszai miatt kórházba szállították.

Tamberi egy Instagram-bejegyzésben azt írta, hogy már tíz órája tart a vesegörcse, de az erős fizikai fájdalomnál a lelki nagyobb, mert kevés esélye van megvédeni a címét. Azt írta, miután kétszer hányt vért, mentők vitték a kórházba, ahol különböző vizsgálatok végeznek majd rajta.

„Mindennek vége. A legvégsőkig reménykedtem, és még a történtek ellenére is hittem benne. Ma éjjel 5-kor felébredtem, és ugyanazt a szúró fájdalmat éreztem, mint néhány nappal ezelőtt” – írta egy korábbi bejegyzésében Tamberi, majd hozzátette, hogy azóta sem enyhült a fájdalom. „A 2016-os sérülés után egyszer már sikerült legyőznöm a sorsot, ezúttal sajnos azt hiszem, hogy ő nyert.”

Gianmarco Tamberi a fájdalmai ellenére még bejutott a döntőbe – Fotó: Mehmet Murat Onel / AFP
Gianmarco Tamberi a fájdalmai ellenére még bejutott a döntőbe – Fotó: Mehmet Murat Onel / AFP

Tamberi a múlt hétvégén egy olasz kórházba ment be magas lázzal, és vesekő gyanújával kezelték. Akkor azt mondta, hogy mindent elkövet, hogy ott legyen Párizsban, és saját felelősségre elhagyta a kórházat.

Három nappal ezelőtt a panaszai ellenére sikerrel vette a selejtezőt, 224 centis ugrással jutott tovább, és még a megsérült Mutaz Esza Barsim segítségére is sietett, akivel a tokiói olimpián megosztva kapták az aranyat. A magasugrás olimpiai döntőjét 19 órától tartják.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!