Ez életem legrosszabb maratonja, kiütöttek, mint egy bokszolót

2024. augusztus 10. – 14:56

Ez életem legrosszabb maratonja, kiütöttek, mint egy bokszolót
Eliud Kipchoge a párizsi olimpiai maraton rajtja után még az élen futott – Fotó: Kyrill Kudrayvtsev / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Eliud Kipchoge arra készült, hogy ő lesz az első olyan futó az olimpiák történetében, aki egymás után háromszor nyer, de Párizsban még csak be sem tudta fejezni a versenyt a kenyai futó.

A korábbi világcsúcstartó az első kilométereken még a mezőny élén haladt, de ahogy elérkeztek az első hosszabb emelkedőhöz, hátrébb csúszott, láthatóan szenvedett, majd 30 kilométer után feladta a versenyt.

„Nehéz idők járnak most rám. Ez a legrosszabb maratonom. Sosem volt még olyan, hogy ne értem volna célba. De ilyen az élet. Mint egy bokszolót, kiütöttek. Volt, hogy nyertem, voltam második, nyolcadik, tizedik, ötödik, most pedig nem értem be. Ilyen az élet” – nyilatkozta az olimpia honlapjának.

Arra kérdésre, hogy ott lesz-e 2028-ban a Los Angeles-i olimpián, az akkor 43 évet betöltő futó, azt válaszolta, hogy nem, de azt valószínűsíti, hogy valami más szerepben továbbra is motiválni fogja az embereket.

„Nem tudom, mi következik. Vissza kell mennem, le kell ülnöm, és meg kell próbálnom a 21 éven át legmagasabb szinten folytatott futásomat értékelni. Fejlődnöm kell, és más dolgokban is szerepet kell vállalnom” – mondta a futó.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!