Győri-Lukács Viktória az elvesztett negyeddöntőről: Ez most nagyon fáj

2024. augusztus 6. – 19:44

Győri-Lukács Viktória az elvesztett negyeddöntőről: Ez most nagyon fáj
A magyar kézilabda-válogatott tagjai a svédek ellen elvesztett negyeddöntő után – Fotó: Thomas Coex / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

A női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Golovin Vlagyimir a csapat küzdőszellemét és a szinte végig kitartó jó játékát emelte ki a Svédország ellen hosszabbításban 36-32-re elvesztett negyeddöntő után.

„Mindent megtettek a győzelem érdekében, de most valamit másképp akartak az égiek. Tudtuk, hogy nehéz lesz, sok mindent megoldottunk, de az utolsó valahogy elcsúszott” – méltatta játékosait. A kapitány az egész tornához gratulálni szeretne a válogatottnak, nehéz pillanatok voltak, mindent megtettek és jó olimpiát zártak annak ellenére, hogy nem jutottak tovább, vélte. „Csapatként képviselték Magyarországot.”

Győri-Lukács Viktória az érzelmeivel harcolva nyilatkozott az elvesztett negyeddöntő után, szerinte kevésen múlt, az elejétől a végéig küzdöttek. „Ez most nagyon fáj” – összegzett röviden. „Tényleg nagyon akartuk, benne volt a meccsben, hogy menjünk tovább, de a végén valami hiányzott. Most még nagyon szomorúak leszünk, de aztán büszkék lehetünk arra, amit elértünk” – vélte a szélső. A mérkőzés végéről beszélve azt mondta, úgy hitték, talán már nem jön az az utolsó lövés, ami hosszabbításra mentette a meccset a svédeknek, azt gondolták, 60 perc alatt elintézik, de aztán „jött egy átlövés, és azt hiszem, kicsit ott megtörtünk, nem számítottunk rá, hogy lesz még kétszer öt perc”. A hosszabbításban is mindent megtettek a győzelemért, de talán az utolsó öt percben nem tudták, hogy mit csináljanak, zárta.

A svédek elleni negyeddöntőn tizenegy gólig jutó Klujber Kartin azt mondta, „hatalmas nagy a csalódottság, mert ahogy ma itt játszottunk, az hatalmas küzdelem volt, de még így is egy icipici hiányzott” a továbbjutáshoz. Klujber is a Győri-Lukács által említett átlövést emelte ki mint tényezőt, ami bezavart a végén, hozzátéve, hogy néha volt a védelemben kommunikációs hiba, de nagyon jól játszottak. A hosszabbításban nem volt benne, hogy négy góllal kikapjanak, talán a fáradtság okozta ezt. „Többször voltunk már ilyen vesztes mérkőzés után, csalódott állapotban, fel tudtunk állni, menni kell tovább” – mondta.

Klivinyi Kinga könnyek közt úgy nyilatkozott a magyar újságíróknak: tudták, mi következik, hogy leviszik a kapust és Koppang fog lőni, de nem tudták levédekezni, nem értek ki rá. Ilyenkor mindig könnyebb annak a csapatnak, amelyik megmenti a meccset. „Ez a gól megfogta a társulatot a hosszabbításra, hiába mondogattuk, hogy ne adjuk fel” – ismerte el.

Golovin Vlagyimir szerint a fáradtság is közrejátszott a vereségben, nagyon csalódottak, de azért megvan a büszkeség is bennük, mert a világ nyolc legjobb csapata között fejezték be.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!