Vas Blanka: Meg tudtam mutatni magam, hogy igen, ott tudok lenni a legjobbakkal

2024. augusztus 4. – 18:53

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Vas Blanka negyedik lett a párizsi olimpia kerékpáros mezőnyversenyén vasárnap délután. A 22 éves magyar bringás ezzel megismételte Valter Attila szombati eredményét, így a magyar kerékpáros delegáció két negyedik hellyel zárta az olimpiát.

Vas a befutó után kissé csalódott volt amiatt, hogy néhány centivel lemaradt a bronzéremről, amit a belga csapattársa, a világbajnok Lotte Kopecky szerzett meg. Az ezüstérmet a holland Marianne Vos, az aranyat pedig az amerikai Kristen Faulkner nyerte meg.

„Ez most egy kicsit fáj még, de azt hiszem, egy pár óra múlva büszke lehetek rá, most azért még csalódott vagyok. Nem értékelném okosnak ezt a versenyt, még vissza kell néznem, mert most utólag elég butának érzem magam. Éreztem, hogy Kristen Faulkner fog nyerni, már a verseny előtt mondogattam, hogy ő szerintem egy nagy esélyes, aztán mégis hagytuk elmenni” – mondta Vas az M4 Sportnak.

Elmondta, a végén ő volt az első, aki próbált felugrani az amerikai bringásra, amikor elgurult tőlük, de Vos és Kopecky nem nagyon akart üldözni. Faluknek végül 58 másodperces előnnyel ért célba. „Én kezdtem el húzni a többieket talán, de aztán nem volt együttműködés annyira, meg éreztem, hogy ez sok lesz. Ott eldöntöttem, hogy a második helyért megyünk, és szerintem ez volt a baj” – tette hozzá.

Arra a kérdésre, hogy mennyire elégedett magával, hogy egy ilyen erős mezőnyben ennyire elöl tudott végzett, Vas azt mondta, hogy nagy önbizalmat ad neki ez az eredmény. „A többi versenyen segítőként dolgozok a csapatban, és sose tudok ott lenni a végén, mert kidolgozom magamat a verseny első részében, ami nem látszik.

Most viszont meg tudtam mutatni magam, hogy igen, ott tudok lenni a legjobbakkal, de azért ők még jó pár lépéssel előttem vannak, de igen, dolgozunk tovább, és remélhetőleg egyszer én is ott leszek”

– összegzett Vas Blanka, aki a párizsi olimpia előtt 2027-ig hosszabbított klubcsapatával, a női mezőnyben kiemelkedően sikeresnek számító SD Worxszel.

Vas az MTI-nek a könnyeivel küszködve idézte fel a versenyt, aminek végjátékára kanyarodva még a győzelemre is volt esélye. „Előre nem volt kitalálva semmi a versenyre, csak volt pár ember a fejemben, akik jók lehetnek, és ez be is bizonyosodott menet közben, hogy jól gondoltam” – mondta Vas a Trocadérónál felállított célban.

„Próbáltam Vos és Kopecky kerekét követni és a verseny jól is alakult, de aztán volt egy kis hezitálás a részemről, amikor Kristen Faulkner támadott. Azt hiszem, az volt egy nagy hiba, hogy ott feladtam és úgy gondoltam, hogy nem lehet meg.” Hozzátette, hogy akkor a két sztártól, Vostól és Kopeckytől várta, hogy megindulnak a későbbi győztes amerikai után. „Nem dolgoztam velük együtt, mert úgy gondoltam, hogy nekik kell dolgozni, hiszen ők a nagy nevek, ők a leggyorsabbak” – indokolta döntését Vas Blanka.

„Igazából még vissza kell néznem, mi is történt ott, most még kicsit butának érzem magam. Nem tudom, hogy mit lehetett volna sokkal jobban csinálni. Annak azért örülök, hogy itt tudtam lenni a végén. Most sírni tudnék. Nem tudom, hányadik negyedik helyem ez. Sajnálom” – zárta az U23-as világbajnok Vas Blanka.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!