Hatvan kilóval nehezebb ellenféllel állt ki a koreai dzsúdózni, pont az történt, amit várni lehetett

2024. augusztus 3. – 19:21

Hatvan kilóval nehezebb ellenféllel állt ki a koreai dzsúdózni, pont az történt, amit várni lehetett
A koreai hatvan I Dzsunhvan kilóval volt könnyebb, mint ellenfele, Teddy Riner – Fotó: Sarah Stier / Getty Images

Másolás

Vágólapra másolva

A párizsi olimpia dzsúdó csapatversenyének Franciaország–Dél-Korea-meccsén komikusnak tűnhetett, amikor a 141,5 kilós Teddy Riner és a nála hatvan kilóval könnyebb I Dzsunhvan csapott össze.

A dzsúdó legmagasabb súlycsoportja a plusz száz kiló, Riner ebben is nyerte meg egyéniben a harmadik aranyát, de a csapatversenyben mások a súlyhatárok, a legmagasabb kategória a plusz 90. A koreaiaknak egyébként lenne plusz száz kilósuk is, de nem akarták, hogy Kim Mindzsong az elveszített egyéni döntő után újra megmérkőzzön a franciával.

Ezután dobták be a 81 kiló alattiak között bronzérmet szerző I Dzsunhvant, akinek a méretei miatt nem sok esélye lehetett a francia óriással szemben. Több francia lap is Dávid és Góliát párharcáról beszélt, de annyiban nem állt meg a párhuzam, hogy a kisebb most nem nyerhetett. Riner 94 másodpercnyi küzdelem után ipponnal verte a koreait.

A franciák 4-1-re verték Dél-Koreát, majd a döntőben Japánt is legyőzték 4-3-ra, így övék lett a csapatverseny aranyérme. A dél-koreaiak a bronzmeccsen Németországot verték 4-3-ra, Li ott is alulmaradt ellenfelével szemben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!