Hámori Luca: Nem tudnak elijeszteni. Ha fiú, ha lány, én le akarom győzni

2024. augusztus 2. – 16:07

Másolás

Vágólapra másolva

A bokszoló Hámori Luca úgy fogalmazott: nem tudják elijeszteni, mindent meg fog tenni a győzelemért a férfias külsejű algériai Iman Helif elleni negyeddöntőjében a párizsi olimpia szombati versenynapján. „Ami a következő mérkőzésemet illeti: nem tudnak elijeszteni! Ha fiú, ha lány, én le akarom győzni” – írta pénteken a közösségi oldalán a 66 kilós súlycsoportban érdekelt kőszegi sportoló.

Az algériairól tavaly a nemzetközi szövetség (IBA) elnöke, Umar Kremljov azt nyilatkozta, hogy a vizsgálatok szerint a férfiakra jellemző XY kromoszómái vannak. Azóta az IBA tisztázta: a világbajnokság előtt nem mértek tesztoszteronszintet, de más vizsgálatokkal megállapítható volt, hogy a bokszolók nem felelnek meg a feltételeknek. Ennél többet azonban sem akkor, sem most nem árultak el. A Helif ügyében felmerült kérdésekről itt írtunk részletesebben.

Helif csütörtökön a nyolcaddöntőben az olasz Angela Carinit győzte le. Az egyoldalú küzdelmet alig 40 másodperc után feladó Carini nem volt hajlandó kezet fogni ellenfelével, és igazságtalannak nevezte a helyzetet.

„Én sem tartom fairnek, hogy ez a versenyző a nők között indulhat, de nem foglalkozhatok ezzel most. Változtatni nem tudok, ezt hozta az élet, ezt kell megoldani. Tudom, miért jöttem ide, tudom, mik a céljaim. Egyet megígérhetek: minden tőlem telhetőt meg fogok tenni a győzelem érdekében és küzdeni fogok, amíg csak lehet” – írta Hámori Luca.

A szombati negyeddöntőben már az elődöntős szereplésért, tehát biztos éremért bokszoló Hámorival még a felkészülése közben forgattunk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!