Magyar úszókapitány Milákék döntőjéről: Két gigász csatája volt

2024. augusztus 1. – 05:40

Magyar úszókapitány Milákék döntőjéről: Két gigász csatája volt
A 200 méteres pillangóúszás utolsó pillanatai, amikor Léon Marchand megelőzte Milák Kristófot – Fotó: Reuters / Agustin Marcarian

Másolás

Vágólapra másolva

Milák Kristóf a párizsi olimpián 200 méteres pillangóúszásban ezüstérmet szerzett, miután megelőzte őt a franciák klasszisa, Léon Marchand. Milák egyelőre nem adott nyilatkozatot, de Sós Csaba, az úszók szövetségi kapitánya az M4 Sportnak röviden értékelte a döntőt.

„Várható volt, hogy ez a kettejük napja lesz, látszott, hogy Marchand bombaformában van. Két gigász csatája volt, most ezüstérem lett, ennek örüljünk. Hátravan még a 100 pillangó, majd utána tudunk értékelni” – mondta Sós.

A kapitány arról is beszélt, hogy az látszott, hogy Milák nagyon tudatosan építette fel a három futamát, mindig egy-egy másodpercet javított, simán nyerte az előfutamot és a középdöntőt is. Az aranyéremtől csak az választotta el, hogy Marchand viszont még nagyobbat tudott javulni a döntőre. Sós azt is mondta, hogy az időeredményekből nem is olyan könnyű kiindulni, mert lassú a versenymedence.

Milák az olimpián még egy számot vállalt, a 100 méter pillangót.

„A 100 méterről nehéz mit mondani, rövidebb táv, látszólag kevesebbet kínlódnak,
de kőkemény versenyszám, körülbelül a 400 méteres síkfutáshoz lehet hasonlítani, ott a riválisok száma is több. Itt tudtuk, hogy párviadal lesz, ott több jelentkező is van” – mondta Sós Csaba.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!