A világ legmenőbb arca – koreai cyberpunk bérgyilkosra bukkant az internet az olimpián

2024. augusztus 1. – 18:40

Másolás

Vágólapra másolva

A sportlövészet a 2024-es párizsi nyári olimpia egyik nagy felfedezettje az internetes reakciók alapján, a halál lazán lövő török Yusuf Dikeç mellett a dél-koreai Kim Jedzsi is gyorsan közönségkedvenc lett.

Kimnek kicsit tovább kellett várnia Dikeçnél az internetes hírnévre, a 31 éves dél-koreai sportlövő még vasárnap lett ezüstérmes a női légpisztolyosok között – ott, ahol Major Veronika nyolcadikként zárt –, de csak pár nappal később került fel a közösségi média cooltérképére.

Nem is elsősorban az érmet jelentő teljesítménye, sőt nem is az olimpiai szereplése, hanem egy májusi versenyről, a bakui világbajnokságról előkerült videó miatt lett szenzáció a videón amúgy épp világcsúcsot döntő Kimből. Kim tényleg úgy néz ki, mintha a Mátrix vagy a Szárnyas fejvadász alacsony költségvetésből újraforgatott verziójának sztárja lenne, ahogy fekete ruhában, futurisztikus hatású speciális szemüvegében, fekete baseballsapkában célra tart, lő, majd a lehető leglazábban veszi tudomásul, hogy világcsúcsot lőtt.

A GQ magazin egy cyberpunk sztárhoz hasonlította Kimet, aki Párizsra nem sokat változtatott, egyedül a fekete baseballsapkát cserélte le fehérre. Az amúgy csak még tovább növelte Kim népszerűségét, hogy a szerencsehozó plüsselefántjával a kezében lőtt az olimpián. Az X-en egyébként John Wick, Jason Bourne vagy a védelmező fő alakja, Robert McCall társaságába is került a cyberpunk bérgyilkosnak kinéző koreai.

Fotó: Charles Mcquillan / Getty Images
Fotó: Charles Mcquillan / Getty Images

Az augusztus 2-i, pénteki 25 méteres sportpisztolyban is indul majd, a kettős koreai győzelmet hozó döntő után úgy nyilatkozott, kifejezetten örült honfitársa, O Jedzsin győzelmének, akire a legkisebb húgaként tekint (12 év van köztük). „Mindig gondoskodni akarok róla, és mindig ott akarok lenni neki. Szóval, amikor megnyerte az aranyérmet, különösen boldog voltam. Nem tekintem őt riválisomnak” – nyilatkozta.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!