Odavan az internet az olasz tornász parmezángurigás fotóiért

2024. augusztus 1. – 16:37

Másolás

Vágólapra másolva

A 21 éves Giorgia Villa hozzásegítette az olasz női tornászválogatottat az ezüstéremhez a keddi csapatversenyben az olimpián, másnap pedig már fel is kapták azokat a fotóit, amiken hatalmas parmezán sajtokkal látható.

Villa három éve a tokiói olimpián még nem tudott indulni, mert két héttel a verseny kezdete előtt megsérült a bokája. Kedden viszont az ötfős csapattal történelmi ezüstöt szereztek, az elsőt 1928 óta, amikor kisebb meglepetésre második helyen végeztek a Simone Bilesszal fölényesen győztes amerikaiak mögött.

A tornászcsapat tagjait hamar a szívükbe zárták Olaszországban, ahol a Guardian szerint a le fate d'argento, vagyis ezüst tündérek becenevet kapták. Villa viszont különösen a figyelem középpontjába került, miután felkapták azt a fotósorozatot, amelyen a Parmigiano Reggiano Consortium (PRC) szervezettel kötött szponzori megállapodása alapján parmezángurigáival látható, többször különböző gyakorlatok közben.

A Parmigiano Reggiano egyébként korábban már szponzorálta a férfi teniszezők világranglistáját vezető Jannik Sinnert.

Az akkor még mind a négy szeren versenyző Villa a 2019-es világbajnokságon csapatban bronzérmet szerzett. Kedden a felemás korláton mutatott be az ezüstéremhez vezető gyakorlatot.

A vasárnapi selejtező után pedig Simone Bilest dicsérte, aki szerinte „olyan, mintha egy másik bolygóról jött volna”, és megtiszteltetésnek tartotta ilyen közelről végignézni a gyakorlatait. Biles az első női tornász lett, aki olimpián megcsinálta a dupla Jurcsenkó-szaltót bicskamozdulattal, a világ legnehezebb ugrásaként ismert mozdulatot.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!