Az úszókapitány Milákról: Hatvan év alatt én ilyet még nem láttam

2024. július 31. – 08:35

Az úszókapitány Milákról: Hatvan év alatt én ilyet még nem láttam
Milák Kristóf a legjobb idővel jutott be a 200 méteres pillangóúszás olimpiai döntőjébe – Fotó: Kovács Tamás / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Milák Kristóf kedden a legjobb időeredménnyel jutott be a 200 méteres pillangóúszás olimpiai döntőjébe, így jó esélye van arra, hogy megvédje címét. Milák hónapokig foglalkoztatta a közvéleményt, mert szüneteltette az edzésmunkáját, és még az is kétséges volt, hogy ott lesz-e Párizsban. Ehhez képest eddig rendkívüli teljesítményt nyújt, és ez Sós Csabát, az úszók szövetségi kapitányát is lenyűgözte.

„Ahova eddig odaállt, azt megnyerte. Az ob-n azt gondoltuk, hogy persze, ez csak ob. Aztán nyert az Eb-n, és itt, az olimpián is – ahova feláll, azt megnyeri. Nem akarok belemenni ennek az elemzésébe, de közel hatvan év alatt, amióta a szakmában vagyok, én ilyet még nem láttam. Reméljük, holnap (szerdán) is sikerrel vívja meg a döntőt. Ha megnyeri, az egy arany Magyarországnak, és akkor mindenki boldog lesz. Egy biztos, hogy ez páros viadal lesz, Milák és Marchand ütközete lesz. Meglátjuk” – mondta az úszókapitány az M4 Sportnak.

„Érdektelen az elmúlt időszak. Nekem sem volt túl sok infóm korábban sem, annyi volt, hogy az Európa-bajnokságon négyszemközt beszélgettünk, és pontosan tudtam, hogy itt mit és mennyit vállal. Tehát az a része, ami kapitányként rám tartozik, arról ő tájékoztatott” – monda Sós, a kimaradt edzésidőszakhoz pedig csak annyit fűzött, „ez így olyan, mint a cirkuszban: az ember látja, de nem akarja elhinni”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!